Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέος σαματάς από τις δηλώσεις Τραμπ...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε «ανέντιμους δημοσιογράφους» του «Fox News» που τάχα «διαστρέβλωσαν» τις δηλώσεις του απέδωσε χτες βράδυ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα σε βάρος της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, όταν εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής να στρέψουν τα όπλα εναντίον της, λέγοντας ότι μόνον αυτά θα μπορούσαν να την σταματήσουν σε περίπτωση που θα επιχειρούσε αναστολή της δεύτερης τροποποίησης του συντάγματος περί οπλοκατοχής...

Η προσπάθεια του Τραμπ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έγινε μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του εντός και εκτός ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, που επανεξελέγη χτες στην περιφέρειά του, Ουισκόνσιν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου «ακατάλληλο αστείο». Η βουλευτής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποδοκίμασε τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «αξιολύπητο δειλό που δεν αντέχει να μένει πίσω, στις δημοσκοπήσεις, από μία γυναίκα».

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της οπλοκατοχής έγινε ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, εντείνοντας την πόλωση σε σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος.

Ενδιαφέρουσες δημοσκοπήσεις...

Αίσθηση προκαλεί δημοσκόπηση του πρακτορείου «Ρόιτερς» μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ, όπου ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θέλουν να αποσυρθεί ο δισεκατομμυριούχος από την κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Σε δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (ασχέτως κομματικής ταυτότητας) το 44% επιθυμεί την αποχώρηση του Τραμπ.

Ωστόσο, ούτε η δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον είναι ιδιαίτερα υψηλή: Το 53% των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για την πρώην υπουργό Εξωτερικών, ενώ το 63% έχει αρνητική άποψη για τον Τραμπ.

Αλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το πρακτορείο «Ρόιτερς» δείχνει ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με μόλις 7 μονάδες διαφορά...

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, δεν εμφανίστηκε καθόλου διπλωματικός όσον αφορά στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι «ανησυχεί για τις εξελίξεις σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ