Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψάχνει να κλείσει μέτωπα στο εσωτερικό

Από τη χτεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Β. Μεϊμαράκη

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Β. Μεϊμαράκη
«Σε θερμό κλίμα», σύμφωνα με πηγή της λεωφόρου Συγγρού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Β. Μεϊμαράκη, στο φόντο προηγούμενων διαφοροποιήσεων του τελευταίου από τις επιλογές της νέας ηγεσίας και σε μια κίνηση που πιθανά αποσκοπούσε στην ανεύρεση κάποιου συμβιβασμού.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος, και διήρκεσε λίγο πάνω μία ώρα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, μετά τη συνάντηση, ότι «συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και υπήρξε ταύτιση απόψεων. Ακόμη και αν στο παρελθόν υπήρξαν κάποια συννεφάκια στις σχέσεις των δύο, δεν υπάρχουν πια. Ο καιρός για τη ΝΔ είναι αίθριος. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά σε ώρες μάχης, να μην έχει τον Β. Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή». Επισήμως, ο Β. Μεϊμαράκης βγαίνοντας περιορίστηκε να πει «όλα καλά».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό «Alpha», σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη, το χαρακτήρισε «καλό νέο για τη ΝΔ», υποστηρίζοντας ότι «οι όποιες πληγές άνοιξαν στις εσωκομματικές εκλογές πρέπει να κλείσουν και να κλείσουν καλά», ώστε να υπάρχει «ψυχική ενότητα της παράταξης» «και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί», εκτίμησε. Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για στοχευμένες προσπάθειες να παρουσιάσει τη ΝΔ διχασμένη. Η ίδια απέδωσε κάποια «ζητήματα» που ανακύπτουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάποιες «πικρίες» και διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα, αλλά αρνήθηκε ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στη ΝΔ.

Αναφερόμενη στις κινήσεις της κυβέρνησης, είπε ότι ο εκλογικός νόμος που πάει να περάσει είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού που έπεσε στο κενό, δεν εξασφαλίζει τις 200 ψήφους ώστε να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές, γιατί - όπως είπε η Ντ. Μπακογιάννη - δεν ήταν μια σοβαρή πρόταση αναζήτησης συγκλίσεων με τα άλλα κόμματα. Επέμεινε ότι ο εκλογικός νόμος ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη λεγόμενη ακυβερνησία, καθώς συνεπάγεται παζάρια και εκβιασμούς ώστε να στηθεί μια δυσλειτουργική κυβέρνηση με 4 και 5 κόμματα στη σύνθεσή της.

Πρόσθεσε ότι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα που πήρε έφτασε σε σημείο εξόντωσης το λαό, πλήττει ακόμα περισσότερο τον αδύναμο Ελληνα, εισπράττει τη λαϊκή οργή και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, στήνοντας θέματα όπως τον εκλογικό νόμο ή κάνοντας συστηματική προσπάθεια διχασμού του λαού με στοχοποίηση π.χ. των «Μένουμε Ευρώπη».

  • Σήμερα το μεσημέρι, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζ. Λιου, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική ηγεσία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ