Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
Συνεχίστηκε χτες η συζήτηση, σήμερα η ψηφοφορία

Με φόντο τα παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, προχώρησε χτες για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το νέο εκλογικό νόμο. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ολη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο αποδείχτηκε και χτες ότι λειτουργεί από την πλευρά της κυβέρνησης ως προπέτασμα καπνού, για να σκιάσει τη νέα αντιλαϊκή έφοδο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ τροφοδοτεί τις διεργασίες που ήδη «τρέχουν» για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, με ζητούμενο τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνεργασιών και συμπράξεων που απαιτεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, από κοινού κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα σέρβιραν με τη σέσουλα τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου, προσπαθώντας να πείσουν το λαό ότι έχει συμφέρον από «την κυβερνητική σταθερότητα» ή ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι συνυφασμένη με την κάθαρση ή και την αλλαγή του πολιτικού συστήματος κ.ο.κ.

Ενδεικτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελος, απέδωσε τη διαπλοκή, τη διαφθορά ακόμα και την καπιταλιστική κρίση στις «μονοκομματικές κυβερνήσεις», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ανέφερε ότι από κυβερνήσεις συμμαχίας τροφοδοτήθηκε ο φασισμός στη Γερμανία!

Στο μεταξύ, εν μέσω της συζήτησης στη Βουλή, χτες το απόγευμα από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε ανεπίσημο σημείωμα, με το οποίο απευθυνόταν πρόσκληση κυρίως σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «η πρόταση παραμένει ανοιχτή ακόμα και σήμερα και απευθύνεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει συνυπογράψει την απόφαση της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μιλάει για εκλογικό σύστημα "που να κατοχυρώνει την αναλογική εκπροσώπηση της ψήφου των πολιτών και θα διευκολύνει τις αναγκαίες συμπράξεις και συνεργασίες"». Το Ποτάμι χτες το βράδυ απάντησε αρνητικά στο κάλεσμα του πρωθυπουργού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος πρόεδρος, ίδια αντιλαϊκή στρατηγική(2021-12-14 00:00:00.0)
Εγνοια του τα ζητούμενα του κεφαλαίου(2016-09-16 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το παζάρι μέσα κι έξω από τη Βουλή(2016-07-13 00:00:00.0)
Αντιδράσεις άλλων αστικών κομμάτων για την κυβερνητική πρόταση(2016-07-02 00:00:00.0)
Τοποθετήσεις και κινήσεις που «δείχνουν» επιτάχυνση διεργασιών(2016-04-05 00:00:00.0)
"Αντιπαράθεση" όρων μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ(1998-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ