Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας για τις συνέπειες του BREXIT

Σε συνέχεια σειράς συσκέψεων για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ομάδας Εργασίας, με αντικείμενο τη μελέτη των ευρωπαϊκών εξελίξεων και των επιπτώσεων του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. Η Ομάδα Εργασίας θα λειτουργεί στο πλαίσιο και υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού (ΕΚΑΣ) του ΥΠΕΞ, με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών και καθηγητών ΑΕΙ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ειδικής Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής, με το ίδιο αντικείμενο. Η Επιτροπή θα λειτουργεί, σε επίπεδο γενικών γραμματέων, υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ, με τη συμμετοχή των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Εργασίας, Οικονομικών, Ναυτιλίας, του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού και του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Στην Επιτροπή, θα μετέχουν, κατά περίπτωση, και εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και αρχών του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, καθώς και ειδικοί μελετητές και επιστήμονες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες στο ΥΠΕΞ, υπήρξε ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων για τις επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στην προετοιμασία ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Ειδικής Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ