Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για το λαό και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Να προτάξει τις δικές του ανάγκες καλεί το λαό το ΚΚΕ, προσπερνώντας την κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα που επιστρατεύτηκε και για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού
Να προτάξει τις δικές του ανάγκες καλεί το λαό το ΚΚΕ, προσπερνώντας την κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα που επιστρατεύτηκε και για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού
Σε ανακοίνωσή της για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας τις πάγιες θέσεις του Κόμματος, καλεί το λαό να παλέψει για:

  • Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development για το Ελληνικό. Να παραμείνει όλος ο χώρος του Ελληνικού (παραλία, αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) δημόσια περιουσία και το Δημόσιο να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης μητροπολιτικού πάρκου, ανοιχτού για το λαό, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές για να το απολαμβάνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες απ' όλη την Αττική.
  • Να ενταχθούν στο πάρκο όλες οι υπάρχουσες αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Ολυμπιακό Κέντρο Ναυσιπλοΐας, κανόε - καγιάκ, γήπεδα κ.ά.), τα κτίρια των πρώην αεροσταθμών και της πρώην αμερικανικής βάσης, καθώς και τα υπόστεγα, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και της νεολαίας με αποκλειστικά ελεύθερη και δωρεάν χρήση, με εύκολη πρόσβαση απ' όλη την Αττική με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, για ανάπτυξη ενός γνήσιου λαϊκού αθλητισμού και την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών αναγκών τους.

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα, η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει το λαό να αποδεχτεί την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο σε βάρος του, παρουσιάζει τα ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημόσια έργα ως όφελος για το λαό. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έργα που θα γίνουν με προτεραιότητα τις ανάγκες του επενδυτικού σχεδίου στην περιοχή, δηλαδή τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Διαφημίζει την παράδοση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στα μονοπώλια ως "αντιμετώπιση της ανεργίας". Για τις όποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, η εργοδοσία θα χρηματοδοτηθεί αδρά από τα διάφορα προγράμματα, ενώ αυτές οι θέσεις θα είναι με μισθούς πείνας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με ελάχιστα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση λέει πως επιδιώκει την "αύξηση της προβλεπόμενης έκτασης πρασίνου, με αντίστοιχη μείωση της δόμησης". Η αλήθεια είναι πως τα επενδυτικά σχέδια δεν έχουν καμία σχέση με το μητροπολιτικό πάρκο - ανοιχτό για το λαό, όπως έλεγαν μ' ένα στόμα Τσίπρας, Δούρου και διάφοροι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015. Χώροι πρασίνου, για τους οποίους πολύς λόγος γίνεται, εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθούν, όμως θα ανήκουν στην εταιρεία ανάδοχο. Αυτή θα διαμορφώνει τους όρους χρήσης τους, αυτή θα καθορίζει το αν και τι θα είναι ανοιχτό στο λαό, αλλά και τι θα είναι ανοιχτό με το ανάλογο χρηματικό τίμημα, γεγονός που θα αποκλείσει μεγάλη μερίδα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Καλούν προκλητικά σε «κοινό αγώνα» αυτοί που έσπερναν και σπέρνουν αυταπάτες

Τονίζοντας τις ευθύνες όσων έσπερναν και σπέρνουν αυταπάτες γύρω από το θέμα, η ανακοίνωση σημειώνει:

«Είναι πρόκληση να μας καλούν σήμερα σε κοινό αγώνα όλοι αυτοί οι τοπικοί παράγοντες, που μέχρι χτες φωτογραφίζονταν σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα "Το Ελληνικό δεν πωλείται", το οποίο άλλαξαν στη συνέχεια στο σύνθημα "Οχι στο πλιάτσικο - Ναι στην αξιοποίηση" και που συμμετείχαν στην "Ελληνικό ΑΕ", εταιρεία που ιδρύθηκε με στόχο τη διευκόλυνση της παραχώρησης σε ιδιωτικούς ομίλους.

Θυμίζουμε στο λαό για να βγάζει συμπεράσματα: "Το Ελληνικό δεν πωλείται" (πανό της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη το 2012 και σύνθημα σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ, το 2014) και το "Για μας το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής" (Τσίπρας σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ, 2014).

Ολοι αυτοί από κοινού σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκό σχέδιο που να χωράει τα συμφέροντα και των καπιταλιστών και του λαού».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να προτάξει τις δικές του ανάγκες.

Να χαράξει με την πάλη του την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου οι δημόσιοι χώροι, οι υποδομές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία. Θα αξιοποιούνται από την εργατική - λαϊκή εξουσία με στόχο την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 20 του Σεπτέμβρη ψηφίζουμε ΚΚΕ!(2015-09-13 00:00:00.0)
Νέες παγίδες με μπαγιάτικες αυταπάτες(2015-08-30 00:00:00.0)
Τα «κλαψουρίσματα» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(2015-01-17 00:00:00.0)
Ψήφος πραγματικής χειραφέτησης(2012-05-24 00:00:00.0)
Συνεπής στη σπορά αυταπατών(2012-02-22 00:00:00.0)
ΜΠΑΜΠΗ ΧΟΛΙΔΗ(2006-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ