Τετάρτη 25 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Σε εξέλιξη οι δικομματικές κόντρες γύρω από τη Δικαιοσύνη

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Τσατάνη, κλήθηκαν χτες εκ νέου (για 4η φορά) ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα, ενώ, όπως φαίνεται, «θα τραβήξει το πράγμα», αφού θα κληθούν και στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, στις 2 Ιούνη...

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη έχει προβεί σε καταγγελίες ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη στους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλου περί παροχής δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Κατά τη χτεσινή διαδικασία της Επιτροπής, η πρόεδρός της, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενημέρωσε τα μέλη της πως η Γ. Τσατάνη απέρριψε το αίτημα της Επιτροπής να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον Α. Βγενόπουλο, καθώς και ότι η ίδια διαμήνυσε πως αν κληθεί από την Επιτροπή δεν θα παραστεί.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα... σεμινάριο δικονομίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν έχει το δικαίωμα ή όχι η Γ. Τσατάνη να αρνηθεί την αποστολή της δικογραφίας ή να παραβρεθεί στην Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι «η κυρία Τσατάνη είναι εμφανές ότι προσπαθεί να με καταστήσει κατηγορούμενο».

Σημειώνεται ότι με την υπόθεση Γ. Τσατάνη έχει ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι», στο οποίο εμπλέκονται μια σειρά ακόμα ονομάτων, το οποίο αξιοποιείται δεόντως από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τη διατήρηση του αποπροσανατολιστικού δικομματικού καβγά, ενώ από κοινού αναμασούν τα περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και μέλος της Επιτροπής, Θ. Παφίλης, ανέδειξε ότι θα πρέπει η Επιτροπή να μπει στην ουσία του ζητήματος, ότι πρέπει να βγουν «όλα στο φως, ό,τι έχει γίνει». Παράλληλα, έχει χαρακτηρίσει τα περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης «παραμύθια για μικρά παιδιά», καθώς πρόκειται για «μηχανισμό του ίδιου του αστικού συστήματος και είναι πλήρως εξαρτημένη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόμνημα από πρώην υπουργό(2022-05-10 00:00:00.0)
Σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση για τη «Novartis»(2020-07-22 00:00:00.0)
Για «εγκληματική οργάνωση» μιλάει μάρτυρας(2020-02-27 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής(2019-11-08 00:00:00.0)
Εκφυλιστικές διαδικασίες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας(2016-07-14 00:00:00.0)
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη(2016-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ