Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Σήμερα ο «Αγώνας Δρόμου» προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την Κυριακή 22/5 η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχή χρονιά, ο «Αγώνας Δρόμου» που διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ προς τιμήν του δολοφονημένου, το 1963, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί η πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στις 6.30 μ.μ., ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου).

Μέχρι στιγμής πλήθος ανθρώπων του Αθλητισμού και φορείς, πολλά παιδιά, νέοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και έχουν δηλώσει συμμετοχή στον «Αγώνα Δρόμου», ενώ την πρωτοβουλία χαιρετίζουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, η Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καθώς επίσης άνθρωποι του Αθλητισμού, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6987.235.644 και 6979.798.500.

Οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, στη φτώχεια και την πείνα που γεννά, θα κορυφωθούν την Κυριακή 22/5, με την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία, που θα ξεκινήσει μπροστά από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη.

Πορείες ειρήνης και σε Μυτιλήνη - Βόλο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν επίσης οι πορείες ειρήνης σε Μυτιλήνη και Βόλο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί και φέτος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην πορεία ειρήνης, την Κυριακή 22/5, στις 18.30, από το κέντρο κράτησης της Μόριας προς την πλατεία Σαπφούς. Η μεταφορά στη Μόρια θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς στις 18.00.

Η πορεία ειρήνης στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί επίσης την Κυριακή 22/5. Θα ξεκινήσει από τις Αηδονοφωλιές στις 7 μ.μ., με τερματισμό στις 8 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου (Αργοναυτών - Ιωλκού), όπου θα γίνει και η εκδήλωση υποδοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ