Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θολώνει τα νερά για την πρόθεσή της να στηρίξει κυβερνητικές αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις»

...διαβεβαιώνοντας παράλληλα το κεφάλαιο ότι θα τοποθετηθεί ως «υπεύθυνη πολιτική δύναμη»

Τρόπους και να δείξει την «υπευθυνότητά» της απέναντι στο κεφάλαιο, αλλά και να εμφανιστεί διαφοροποιούμενη από την κυβέρνηση ψάχνει η ΝΔ

Eurokinissi

Τρόπους και να δείξει την «υπευθυνότητά» της απέναντι στο κεφάλαιο, αλλά και να εμφανιστεί διαφοροποιούμενη από την κυβέρνηση ψάχνει η ΝΔ
Να θολώσει τα νερά επιχειρεί η ΝΔ γύρω από τη στρατηγική της σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, πάνω στους στόχους του κεφαλαίου, που από κοινού υπηρετούν, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, στήνοντας κοκορομαχίες και κάλπικα διλήμματα, ουσιαστικά για το ποιος μπορεί να το υπηρετήσει καλύτερα.

Ετσι, μετά την όλη συζήτηση - που ξεκίνησε ουσιαστικά με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου και ηγετικών στελεχών της ΝΔ - σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει βασικές διατάξεις του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, όπως είναι αυτές που αφορούν τα «κόκκινα» δάνεια και το «υπερ-Ταμείο» Ιδιωτικοποιήσεων, χτες από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα τοποθετηθεί συνολικά επί της κυβερνητικής πρότασης όταν αυτή γίνει γνωστή. Μέχρι τότε αφήνουμε τον κ. Τσίπρα στη μοναξιά της αποτυχίας και της συνθηκολόγησής του».

Στο μεταξύ, βέβαια, μόλις προχτές ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό: «Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις».

Ενώ ήδη από το Σάββατο τόνιζε: «Το 4ο μνημόνιο (...) συμπεριλαμβάνει - και πρέπει να το πούμε αυτό - και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Και τις οποίες η ΝΔ θα τις στηρίξει, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Αναφέρομαι ενδεικτικά σε ένα πιο ρυθμικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και σε παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στο ζήτημα των "κόκκινων" δανείων».

Αλλά και ο Νικ. Κακλαμάνης, στέλεχος της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, προανήγγειλε: «Θα υπερψηφίσουμε το κομμάτι για τις αποκρατικοποιήσεις. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συντεταγμένα θα πάει και θα στηρίξει ό,τι αποφασίσουν τα όργανά μας».

Μια τοποθέτηση που πιθανόν υποκρύπτει και γκρίνιες βουλευτών, τάσεις προς διαφοροποίηση από τη γραμμή της ηγεσίας, ειδικά στο ζήτημα των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, στη βάση και προβληματισμών ότι η υπερψήφιση των κυβερνητικών ρυθμίσεων θα δυσκολέψει την επιχείρηση «αναβάπτισης» της ΝΔ.

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές κόντρες

Στο μεταξύ, στον απόηχο της απόφασης, πρόσφατα, του Κυρ. Μητσοτάκη να διαλύσει την ΟΝΝΕΔ, χτες στις φοιτητικές εκλογές εκτυλίχτηκαν διαφόρων μορφών αντιδράσεις εκ μέρους στελεχών της ΟΝΝΕΔ, όπως να μην κατεβάσουν ψηφοδέλτια σε κάποιους συλλόγους, ή σε άλλους να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο με την επωνυμία ΟΝΝΕΔ αντί ΔΑΠ.

Η υπόθεση οδήγησε τον Α. Παπαμιμίκο, πρώην γραμματέα της ΝΔ, που αποχώρησε από τη θέση έχοντας διαρρήξει σχέσεις με τον Κυρ. Μητσοτάκη, να διαψεύσει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι βρίσκεται πίσω από την τέτοια κίνηση, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρος ότι όλες οι ΔΑΠίτισσες και οι ΔΑΠίτες, οι ΟΝΝΕΔίτισσες και οι ΟΝΝΕΔίτες σήμερα θα μας κάνουν για ακόμα μία φορά υπερήφανους δίνοντας την ώθηση ώστε ο πρόεδρός μας, Κυρ. Μητσοτάκης, να γίνει γρήγορα πρωθυπουργός της χώρας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ