Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Βομβαρδισμοί από άρματα μάχης

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ανεβαίνει ανησυχητικά η ένταση στη μεθόριο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ μετά τις ρίψεις όλμων από ισραηλινά άρματα μάχης, με φερόμενη αφορμή την πρότερη, αναίμακτη ρίψη ενός βλήματος από τα παλαιστινιακά εδάφη νωρίτερα χτες το πρωί σε περίπολο του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έσπευσε να αναπτύξει άρματα μάχης στα σύνορα με τη Γάζα και έριξε τουλάχιστον δύο φορές βλήματα ανατολικά της Ράφα, τα οποία έπεσαν σε αγροτικές περιοχές δίχως να προκαλέσουν θύματα.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε πως την προηγούμενη μέρα, ισραηλινά άρματα μάχης είχαν εισβάλει στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, ανατολικά της Ράφα, καταπατώντας καλλιεργημένες εκτάσεις, ρίχνοντας πυρά εν ψυχρώ και αδιακρίτως. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η ξαφνική αύξηση της έντασης στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ πυροδοτήθηκε μετά την προχτεσινή, αιφνιδιαστική εμφάνιση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην περιοχή, συνοδεία ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων που τον «ενημέρωσαν» για την εκεί κατάσταση «ασφαλείας».

  • Η οργάνωση «Εβραϊκό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κατέθεσε χτες αγωγή κατά των δημοτικών αρχών τριών πόλεων (Λέισεστερ, Σουάνσι Αγγλίας και Γκουίνιντ της Ουαλίας), επειδή αποφάσισαν μη δεσμευτικές κυρώσεις σε βάρος προϊόντων που προέρχονται από παράνομους εβραϊκούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ