Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην πόλη με τα κλειστά εργοστάσια

Η πορεία μπαίνει στην Κόρινθο
Η πορεία μπαίνει στην Κόρινθο
Λίγα λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα, η πορεία έφτασε στο Βραχάτι, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βέλου - Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής, χαιρέτισαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Καλλίρη και ο πρόεδρος ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», Ανδρέας Σιάχος, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε για την υποδοχή, η οποία όπως σημείωσε, «μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε, ενωμένοι, δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Νωρίτερα και στη διαδρομή από το Λέχαιο μέχρι τη Βιομηχανική Ζώνη της Κορίνθου, ο κόσμος υποδεχόταν με θερμές εκδηλώσεις τους οδοιπόρους. Χαρακτηριστικά, μια ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου προσέφερε λουλούδια στους οδοιπόρους, οι οποίοι ανταπέδωσαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και με τη φράση «Σας ευχαριστούμε πολύ».

Αργά το απόγευμα η πορεία έφτασε στη Βιομηχανική Ζώνη της Κορίνθου, όπου έκαναν μια σύντομη στάση προκειμένου να ξεκουραστούν, αλλά και να ενωθούν με τα σωματεία και τις επιτροπές από διάφορες περιοχές.

Στην είσοδο της πόλης της Κορίνθου έχει τοποθετηθεί από το Εργατικό Κέντρο ένας ξεχωριστός «σηματοδότης». Πρόκειται για τις δεκάδες κλειστές επιχειρήσεις και τα εργοστάσια με τον αριθμό των ανέργων που άφησαν η κάθε μία. Ανά τακτά διαστήματα, σε κολόνες έχουν αναρτηθεί ενημερωτικές πικέτες που περιγράφουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας που έχει πλήξει και τη συγκεκριμένη περιοχή. Ενδεικτικά ο «σηματοδότης» καταγράφει: ΒΕΚΚΑ - 150 άνεργοι, ΕΛΒΙΟΝΥ - 100 άνεργοι, «Κεραφίνα» - 50 άνεργοι, ADAMS - 60 άνεργοι, COSMOFARM - 50 άνεργοι κ.λπ. Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου υποδέχτηκε την πορεία στην αρχή της Βιομηχανικής Ζώνης με πανό και συνθήματα. Το μπλοκ του ΕΚ ενώθηκε στο τέλος της πορείας, όπου όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου έγινε μια ιδιαίτερα μαική συγκέντρωση.


Οι κολόνες στην Κόρινθο σηματοδοτήθηκαν με τα ονόματα των εργοστασίων που έκλεισαν και τον αριθμό των ανέργων που άφησαν
Οι κολόνες στην Κόρινθο σηματοδοτήθηκαν με τα ονόματα των εργοστασίων που έκλεισαν και τον αριθμό των ανέργων που άφησαν

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ