Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδρούν στις απολύσεις σε «Βιοϊατρική» και ΒΕΜΕΚΕΠ

Στάση εργασίας σήμερα στις μεταλλουργίες της Μαγνησίας και συγκέντρωση στο εργοστάσιο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση εργαζόμενου από τον όμιλο «Βιοϊατρική» καλεί το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, αύριο, Παρασκευή, στις 10 π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα του ομίλου (Λ. Κηφισίας 132 και Παπαδά). Ο εργαζόμενος απολύθηκε την περασμένη Τρίτη, από τη «Βιοκλινική Αθήνας», όπου δούλευε ως νοσοκόμος στο χειρουργείο, χωρίς να του δοθεί καμία εξήγηση για τους λόγους της απόλυσής του.

Το Σωματείο καταγγέλλει πως στοχοποιήθηκε επειδή ζήτησε να του γίνουν ιατρικές εξετάσεις για έλεγχο, λόγω πιθανότητας μόλυνσης από μεταδιδόμενη ασθένεια. Η εργοδοσία επιδιώκει να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στους εργαζόμενους, προκειμένου να διευκολύνεται η επίθεση στα δικαιώματά τους, καταγγέλλει το Σωματείο, και υπενθυμίζει ότι «η πρόταση του εργοδοτικού φορέα (ΣΕΚ) για τη νέα Σύμβαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις στο βασικό μισθό 6% και κατάργηση του πενθήμερου».

Επίσης, πληθαίνουν οι υπογραφές εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων στο ψήφισμα καταγγελίας της ΒΕΜΕΚΕΠ για τη συνδικαλιστική δίωξη της Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και την απόλυση μιας ακόμα εργαζόμενης. Για σήμερα, Πέμπτη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» κήρυξε στάση εργασίας για όλες τις μεταλλουργίες του νομού (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ.

Μέχρι χτες το ψήφισμα καταδίκης των απολύσεων υπέγραφαν: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων «Λεβεντέρη», Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Μαγνησίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου, Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

  • Ιδιαίτερα έντονη ήταν χτες βράδυ η φημολογία ότι η «Ηλεκτρονική» ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και να κλείσει τα εναπομείναντα καταστήματα της αλυσίδας, αφήνοντας ανέργους περίπου 450 εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org