Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Ολοι την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο - συναυλία για την υποδοχή της μεγάλης πορείας από την Πάτρα

Εντείνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της Αττικής, για την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου θα τερματίσει η πορεία αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα.

Ταυτόχρονα, το συλλαλητήριο αποτελεί παρέμβαση των εργαζομένων και του λαού στις εξελίξεις, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα και τα σωματεία προετοιμάζουν κλιμάκωση με 48ωρη απεργία.

Στο συλλαλητήριο καλούν τα συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Τη στήριξή τους στη μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία εκφράζουν μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και κάποια από αυτά δίνουν ραντεβού την Κυριακή στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, «Ρόζα Ιμβριώτη», «Παρθενώνας», «Μακρυγιάννης», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρ. Φεραίος», «Αριστοτέλης», Ηλιούπολης, την ΕΛΜΕ Πειραιά, Ε' Ανατολικής Αττικής, Α' Δυτικής Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5 μ.μ.:

 • Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
 • Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο: Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι
 • Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
 • Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα Αθήνας
 • Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
 • Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ
 • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιουχικά σωματεία

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

Πούλμαν για την πορεία

Για τη συμμετοχή εργαζομένων από την Αττική στην πορεία, αναχωρούν καθημερινά από την πλατεία Καραϊσκάκη πούλμαν για τα εξής σημεία: Σήμερα, Πέμπτη, 7.30 π.μ., για Κόρινθο, αύριο, Παρασκευή, 7.30 π.μ., για Αγίους Θεοδώρους και το Σάββατο, 7.45 π.μ., για Μέγαρα. Δηλώσεις συμμετοχής στα συνδικάτα και στους φορείς. Επίσης, στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας (210.5225.234, 9 π.μ. - 2 μ.μ.) και στην Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος (210.5221.137, poeygtpn@gmail.com).

Αντίστοιχες προετοιμασίες για συμμετοχή στην πορεία κάνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων από τους δήμους της Αττικής.

 • Οι Λαϊκές Επιτροπές από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα συμμετέχουν στην πορεία σήμερα Πέμπτη από την Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
 • Οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο Αθήνας συμμετέχουν στην πορεία αύριο, Παρασκευή, από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι Μέγαρα.
 • Την Κυριακή 10/4, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω ξεκινάει στις 11 π.μ. από Ιερά Οδό και Καραϊσκάκη, για να υποδεχτεί την πορεία στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι και να συνεχίσει μαζί της μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, στο Σύνταγμα.
Αλλες συμμετοχές

Στην πορεία συμμετέχουν επίσης Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι με βάση το εξής πρόγραμμα: Σήμερα, Πέμπτη, οι Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νομικής, Πολιτικού Νομικής και Οικονομικού Νομικής. Αύριο, Παρασκευή, οι Σύλλογοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ. Το Σάββατο, οι Σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών και Τουρκικών Σπουδών. Την Κυριακή, από την Ελευσίνα οι Σύλλογοι Γεωλογικού, Χημικού, Πληροφορικής, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), ΣΕΜΦΕ και Γεωπονικής, και από το Χαϊδάρι σύλλογοι του ΤΕΙ Αθήνας (ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Νοσηλευτικής).

Ακόμα:

 • Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης θα πάρει μέρος στην πορεία την Κυριακή, από το Παλατάκι (12 μ.) μέχρι το Σύνταγμα. Λεωφορείο θα αναχωρήσει από Κεφαλονιά το Σάββατο 9/4 (πληροφορίες στο τηλ. 6982.441.416).
 • Να υποδεχτεί την πορεία στο Σύνταγμα ετοιμάζεται το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) την Κυριακή και καλεί στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Οθωνος και Φιλελλήνων.
 • Η ΠΕΣ ΝΑΤ θα πάρει μέρος στην πορεία το Σάββατο, περπατώντας τη διαδρομή από τα Μέγαρα μέχρι την Ελευσίνα, ενώ την Κυριακή θα υποδεχτεί την πορεία στο Σύνταγμα.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org