Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι στο συλλαλητήριο

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή στην Αθήνα της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από την Πάτρα, έχει αρχίσει.

Την Κυριακή, 10 Απρίλη, κανείς δεν πρέπει να λείψει από το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας αγκαλιάστηκε από δεκάδες εργατικά σωματεία, φορείς του κινήματος, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που συμβάλλουν έμπρακτα στην υλοποίηση και την επιτυχία της.

Ηδη, η πορεία καταγράφεται ως ένα σημαντικό γεγονός, μια μαζική λαϊκή διαδήλωση. Δεν αναδεικνύει μόνο το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά δείχνει και τις πραγματικές αιτίες.

Πιέζει να παρθούν άμεσα μέτρα, στην κατεύθυνση που παλεύουν τα Συνδικάτα, για την ανακούφιση και την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Στηρίζει τα αιτήματα του εργατικού κινήματος, συμβάλλει στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλει να αναδείξει και το συλλαλητήριο της υποδοχής στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα να αποτελέσει βήμα αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα.

Η κορύφωση της πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα συμπίπτει χρονικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο, με στόχο να κλείσει η «αξιολόγηση» με νέα μέτρα σε βάρος του λαού.

Ενας καινούργιος γύρος της επίθεσης ξεκινάει με τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό, «κόκκινα» δάνεια και έπεται συνέχεια με τα Εργασιακά, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την αλλαγή προς το χειρότερο του συνδικαλιστικού νόμου, ώστε να μπουν περισσότερα εμπόδια στην απεργία.

Ολα αυτά τα μέτρα, αλλά και όσα προηγήθηκαν, είναι κρίκοι στην αλυσίδα των ανατροπών που νομοθετούν οι κυβερνήσεις, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να υπηρετήσουν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Αυτόν το στόχο του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και ο λαός θα τον πληρώσουν με νέες περικοπές σε συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με νέα πλήγματα στο λαϊκό εισόδημα, με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, που θα φέρουν καινούργιες και ευκολότερες για την εργοδοσία απολύσεις.

Για όλα αυτά, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι άλλοι φορείς του κινήματος, που την Κυριακή υποδέχονται τους οδοιπόρους από την Πάτρα, καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα. Ο καθένας με την οικογένειά του, με γνωστούς και φίλους, με συναδέλφους και συγγενείς.

Να αποτελέσει το συλλαλητήριο της υποδοχής μια πραγματικά μαζική λαϊκή διαδήλωση, που θα εκπέμπει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν το βάζουν κάτω, όπως δεν το έβαλαν κάτω και οι οδοιπόροι που εκείνη τη μέρα θα τερματίζουν στο Σύνταγμα. Οτι οργανώνονται, διεκδικούν και παλεύουν, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αποσπάσει συναίνεση, να τρομοκρατήσει, να καλλιεργήσει προσδοκίες και κλίμα ανοχής.

Τις μέρες που απομένουν, να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε το συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα να συμβάλει με τη μαζικότητα και τον παλμό του στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, στην καλύτερη προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, με αιχμή το Ασφαλιστικό.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org