Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ετοιμο το Χαϊδάρι για την υποδοχή

Δεκάδες φορείς του Χαϊδαρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής, δίνοντας το «παρών» στη σύσκεψη με θέμα τη διοργάνωση εκδήλωσης υποδοχής και τη συμμετοχή των φορέων στη μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία.

Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και πολλοί αθλητικοί, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για παρερμηνείες, αποτυπώνουν ωμά την πραγματικότητα: 3.641.682 απασχολούμενοι και 1.174.658 άνεργοι. Με το ποσοστό ανεργίας να υπολογίζεται σε 24,4%, ολοένα αυξανόμενο. Οπως είπε, αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Δήμο Χαϊδαρίου, σημειώνοντας ότι οι Κοινωνικές Δομές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους όσους έχουν ανάγκη. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι λογικό ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Ενημέρωσε πως στο Χαϊδάρι, αυτήν τη στιγμή έχουν καταγραφεί πάνω από 970 οικογένειες με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, 780 οικογένειες σιτίζονται από τρόφιμα που τους διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία, πάνω από 700 ανέργους έχει καταγράψει το Γραφείο Ανέργων, ενώ το Λαϊκό Φροντιστήριο εξυπηρετεί πάνω από 70 παιδιά, γνωρίζοντας ότι η πραγματική ανεργία ξεπερνά τους παραπάνω αριθμούς.

Τέλος, κάλεσε κάθε φορέα ξεχωριστά να ενημερώσει τα μέλη του για την πρωτοβουλία αυτή, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια στην πορεία από το Χαϊδάρι έως το Σύνταγμα.

Η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη μάχη της ενημέρωσης, με στόχο τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων στην πορεία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org