Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαγραφές μελών μεθοδεύει η διοίκηση του ΣΕΗ

Τις προσπάθειες της διοίκησης στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) να ελέγξει τους συσχετισμούς, προχωρώντας ακόμα και σε διαγραφή μελών, λίγες μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες του, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών». Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την περασμένη Τρίτη, η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τις προϋποθέσεις για την εγγραφή μελών, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαγραφή ήδη εγγεγραμμένων μελών του.

Τον Ιούλη του 2015, μετά από πρόταση της «Δημοκρατικής Ενότητας» και κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η εγγραφή τακτικών μελών είχε αποφασιστεί να γίνεται με προϋπόθεση τη συμπλήρωση 75 ημερομισθίων, αντί για 200 που ίσχυε, ενώ η πραγματοποίηση των ημερομισθίων αυτών αποδεικνυόταν, με βάση το καταστατικό, με κάθε αποδεικτικό μέσο (π.χ. με τα προγράμματα των παραστάσεων του ηθοποιού, τη σύμβαση εργασίας του, τα ένσημά του).

Τώρα, η διοίκηση αποφάσισε πως ο τρόπος αυτός «δεν της κάνει πια» και προχωρά σε επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί ομόφωνα από το ΔΣ τους προηγούμενους μήνες. Ετσι, όπως καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα», η διοίκηση «θα διαγράψει επιλεκτικά συναδέλφους οι οποίοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους, έχουν πάρει το συνδικαλιστικό τους βιβλιάριο, έχουν την ιδιότητα του τακτικού μέλους του Σωματείου».

«Πρόκειται για ενέργειες ντροπής για το ιστορικό μας σωματείο, για ενέργειες ντροπής για τον ίδιο τον κλάδο», τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα». Σημειώνει πως οι δυνάμεις της διοίκησης «όχι μόνο βρίσκονται μακριά από τις έγνοιες και τις ανάγκες των χιλιάδων συναδέλφων αλλά κάνουν και ό,τι μπορούν για να αποδυναμώνουν το Σωματείο μας. Δεν τους ενδιαφέρει η μαζικοποίησή του, η ενδυνάμωσή του αλλά πώς θα έχουν συσχετισμούς τέτοιους ώστε το Σωματείο μας να είναι "ανώδυνο" στην κυβέρνηση και τους εργοδότες. Είναι ευθύνη μας να μην επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες. Είναι ευθύνη μας να έχουμε ένα σωματείο που θα οργανώνει τους αγώνες του κλάδου», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org