Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συνεχίζεται ο δικομματικός καβγάς με πρόσχημα τη Δικαιοσύνη

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Γ. Τσατσάνη κλήθηκαν χτες ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ αναμένεται να κληθούν και άλλοι «εμπλεκόμενοι».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Εφετών, Γ. Τσατσάνη, έχει προβεί σε καταγγελίες ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, παρενέβη στους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλου για δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Από εκεί και πέρα, έχει αρχίσει ένα «γαϊτανάκι» στο οποίο εμπλέκονται μια σειρά ακόμα ονομάτων και που έδωσε το έναυσμα για την ενίσχυση του κλίματος κάλπικου δικομματικού καυγά.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος, στην τοποθέτησή του, έκανε λόγο σχετικά με τα όσα του προσάπτονται «για μνημείο υποκρισίας, ψευδολογίας και ανακρίβειας» και για «ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν». Οσον αφορά τις συναντήσεις του με την Γ. Τσατσάνη, παρά το γεγονός ότι ήταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από την ίδια, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι «τη συνάντησα με δική της πρωτοβουλία» και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω αν ήταν σχεδιασμένο», όμως ότι «εξελίχθηκε σε μαφιόζικο σχέδιο θα το αποδείξω στη συνέχεια».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κράτησε αποστάσεις, λέγοντας ότι «δεν θα πάρω θέση σε θέματα που αφορούν το χειρισμό εξατομικευμένων υποθέσεων».

Αξία όσον αφορά και τις διεργασίες του αστικού πολιτικού σκηνικού είχε η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου. Ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, επειδή σε επιστολή του εμπλέκει τον Ευ. Βενιζέλο με τον Βγενόπουλο. Οπως είπε, ο Ν. Σηφουνάκης «να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει, γιατί προσφέρει υπηρεσίες γλειψίματος στον κ. Τσίπρα»...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μέλος της Επιτροπής, σημείωσε ότι «επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Οσοι ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση καταγγέλλουν τη σημερινή και οι σημερινοί καταγγέλλουν την προηγούμενη. Είναι πια κάτι συνηθισμένο», προσθέτοντας πως «δεν είναι και μεγάλες οι διαφορές σας». Ζήτησε να «μπούμε στην ουσία, που είναι όλα στο φως, ό,τι έχει γίνει» και να «αφήσετε τους μύθους περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και ανεξάρτητες αρχές κ.λπ. Είναι για μικρά παιδιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο απυρόβλητο η ουσία και οι αιτίες του σκανδάλου(2020-07-16 00:00:00.0)
Σκιαμαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ(2020-07-14 00:00:00.0)
«Γαϊτανάκι» παρεμβάσεων και δηλώσεων από Κομισιόν και κυβέρνηση(2016-08-26 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες για τη Δικαιοσύνη και τις «διαρροές» των «Wikileaks»(2016-04-06 00:00:00.0)
«Αχλή» διαπλοκής σε όσα αντιλαϊκά έρχονται με «αξιολόγηση» και Προσφυγικό(2016-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ