Πέμπτη 24 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Φοβάται το «κλείσιμο των συνόρων»... που έχει ήδη γίνει

Από την Κύπρο, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βρυξέλλες και Παρίσι «ήταν και είναι ένα χτύπημα στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, της λογικής της ανοικτής κοινωνίας, της Δημοκρατίας μας. Θα πρέπει η Ευρώπη ενωμένη σαν μια οικογένεια, χωρίς φόβο, να σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία και τον φανατισμό».

Την ίδια ώρα που οι αποφάσεις της ΕΕ έχουν καταστήσει επίσημη πολιτική της το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, η ίδια ανέφερε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε ευρωσκεπτικισμό, δεν πρέπει να πάμε σε λογική κλειστών συνόρων. Ηδη από χθες υπάρχουν χώρες που ανακοινώνουν το κλείσιμο των συνόρων τους»...

Σε σχέση, εξάλλου, με τη διαπραγματευτική τακτική που μπορεί καλύτερα να ωφελήσει το κεφάλαιο, σημείωσε ότι «το Προσφυγικό και η διαχείριση του, τα δικαιώματα των προσφύγων, η ασφάλεια της χώρας μας, η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και το ζήτημα της αξιολόγησης είναι δύο ζητήματα, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού. Ο συμψηφισμός τους είναι λάθος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι ένα θέμα το πώς θα πρέπει να σταθούμε στην αξιολόγηση, και ένα δεύτερο ζήτημα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που διεκδικούμε (...) για όσο διατηρούνται οι ροές».

Για δε το Κυπριακό ζήτησε «λύση δίκαιη, βιώσιμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Εξάλλου, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου καταγγέλλεται ότι «παρά τις θεσμικές και αξιακές υποχωρήσεις της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, οι ροές δεν έχουν μειωθεί ενώ δεν εφαρμόζεται κανένα σχέδιο για την Ειδομένη και τον απαραίτητο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών (...) Η ενασχόληση με ενδοκυβερνητικά παιχνίδια εξουσίας χωρίς κοινή γραμμή, με αντικρουόμενες δηλώσεις και υπεκφυγές επιτείνει το χάος. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των προσφύγων ούτε την κοινωνική συνοχή και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους Ελληνες πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ