Σάββατο 19 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την Χανίν Ζοάμπι

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με την Χανίν Ζοάμπι, παλαιστινιακής καταγωγής, βουλευτή του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ). Η Χ. Ζοάμπι είναι στέλεχος του κόμματος «Εθνικής Δημοκρατικής Συσπείρωσης», με το οποίο εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2009. Για τη δράση της έχει υποστεί διώξεις από τις ισραηλινές κυβερνήσεις. Το 2015 εξελέγη με το κοινό ψηφοδέλτιο όπου συμμετείχαν διάφορα κόμματα και οργανώσεις παλαιστινιακής καταγωγής Ισραηλινών, καθώς και κομμουνιστές, το οποίο πήρε 13 έδρες από τις 120 της Κνεσέτ.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τη Χ. Ζοάμπι για τις θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, που είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και καταπατούν τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης και το Προσφυγικό Δίκαιο. Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τις θέσεις του Κόμματος υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, και καταδίκασε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στο εσωτερικό του και στα παλαιστινιακά εδάφη. Επίσης, αναφέρθηκε στο αποκλειστικό δικαίωμα των λαών, όπως και του Συριακού, να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας τους, χωρίς τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, και των περιφερειακών τους συμμάχων.

Η Χ. Ζοάμπι ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του κράτους του Ισραήλ που ασκούνται διαχρονικά στο 1,2 εκατομμύριο Παλαιστινίους πολίτες του Ισραήλ και ζήτησε τη συμβολή του ΚΚΕ για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ