Σάββατο 19 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Καλεί Θεοδωράκη - Παπανδρέου για συμπόρευση

Προτείνει συμμαχία όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας

Επιστολές στον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, και στον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γ. Παπανδρέου, απέστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας συνάντηση για τη συγκρότηση «πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας».

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η χώρα καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο από την ανικανότητα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα στον χώρο της δεξιάς έχει ήδη καταστεί φανερό ότι πίσω από το "κεντρώο μεταρρυθμιστικό" προσωπείο, κρύβονται οι γνωστές αποτυχημένες αδιέξοδες, νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές λογικές. Διαμορφώνονται καθημερινά συνθήκες εθνικής ασφυξίας (...) Μέσα σε αυτές τις δραματικές συνθήκες αναδύεται πιο επιτακτικά από ποτέ η ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα (...) Μιας συμμαχίας όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου (...) Με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού, κυρίαρχου προοδευτικού πόλου εξουσίας, που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, που θα μπορεί να καθορίσει εξελίξεις, με αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο».

Παρακάτω μιλά για «ισότιμη συμμετοχή όλων των κομμάτων, και συλλογικοτήτων του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου, σε ένα πολιτικό - προγραμματικό διάλογο, που θα οδηγεί στην διατύπωση κοινών θέσεων για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας». «Στόχος μας επομένως είναι η διαμόρφωση ενός νέου πολυκομματικού, ομόσπονδου φορέα, με διατήρηση της αυτονομίας των υφιστάμενων κομμάτων, και με τελικό σταθμό την εκλογή επικεφαλής από την βάση χωρίς αποκλεισμούς», σημειώνει, και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό τα κοινοβουλευτικά κόμματα μπορούν να συντονίσουν την δράση και τις πρωτοβουλίες τους στη Βουλή».

Αλλη μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και των διεργασιών για την επιτυχή προώθησή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ