Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασταμάτητες οι ροές προσφύγων...

Σωρός από σωσίβια, από τους πάνω από 200 πρόσφυγες που μόλις είχαν αποβιβαστεί στο λιμάνι
Σωρός από σωσίβια, από τους πάνω από 200 πρόσφυγες που μόλις είχαν αποβιβαστεί στο λιμάνι
Περίπου στις 11.30 χτες το πρωί, κατέφθασε στο εμπορικό λιμάνι της Λέσβου ένα πλοίο με βουλγαρική σημαία, ενταγμένο στη δύναμη της Frontex. Από αυτό άρχισαν να αποβιβάζονται πρόσφυγες, με τους περισσότερους να είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι. Στο σημείο έφτασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αρκετοί, κυρίως γυναίκες, από την κούραση και την ταλαιπωρία δέχονταν τη βοήθεια άλλων για να περπατήσουν. Συνολικά, όπως αναφέρθηκε από μέλη του πληρώματος, ήταν πάνω από 200 άνθρωποι. Είχαν εντοπιστεί να είναι στοιβαγμένοι σε τρεις βάρκες που έπλεαν μεσοπέλαγα. Κάτοικοι της Λήμνου που βρίσκονταν εκεί ανέφεραν ότι αυτή η εικόνα είναι καθημερινή. Ενας ένας έβγαζαν τα σωσίβια που είχαν σχηματίσει πια σωρό και επιβιβάζονταν στα πούλμαν που ήδη είχαν καταφτάσει στο λιμάνι για να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στο «hot spot» της Μόριας.

Ταυτόχρονα, έξω από το λιμάνι, ένα φουσκωτό του Λιμενικού ρυμουλκούσε βάρκα με δεκάδες ακόμα πρόσφυγες με προορισμό την προβλήτα.

Την ίδια ώρα, 150 άνθρωποι από το Πακιστάν επιβιβάζονταν στο πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» προκειμένου να μεταφερθούν στην Καβάλα και από εκεί να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία με άγνωστο τελικό προορισμό...

Ενα ανθρώπινο δράμα δίχως τέλος. «Αντικρίζουμε πια τη θάλασσα και σφίγγεται η καρδιά μας», ανέφερε μια κάτοικος του νησιού που ήταν στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ