Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου και αντιπεριφερειάρχες

Με τον δήμαρχο Λέσβου
Με τον δήμαρχο Λέσβου
Ξεκινώντας τη χτεσινή περιοδεία του στη Μυτιλήνη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπ. Γαληνό, και τους αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Θ. Βαλσαμή και Χρ. Αργυρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το οξυμένο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ αναδείχθηκε και η αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός της Λέσβου στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στο νησί.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για μεταφορά των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη εξέλιξη τη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο με αφορμή το Προσφυγικό, σημειώνοντας ότι ανοίγει το δρόμο σε συγκυριαρχία στο Αιγαίο και πως η αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ σχετίζεται με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λέσβου, ανάμεσα σε άλλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ενώ είχαν πει ότι αποδέχονται την πρόταση ότι το κλειδί είναι η Τουρκία και εκεί να γίνεται η καταγραφή και από εκεί με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους, για να χτυπηθούν και οι διακινητές, ξαφνικά βλέπουμε να μπαίνει το ΝΑΤΟ».

Αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμής, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η θέση της περιφέρειας ήταν η ταυτοποίηση να γίνεται καλύτερα απέναντι στην Τουρκία, αλλά και εδώ να γίνεται, οι πρόσφυγες να φεύγουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους. Αυτό δεν έγινε. Ουσιαστική οργάνωση δεν υπάρχει. Ενώ αυτό που θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος το κάνουν οι ΜΚΟ, οι οποίες έχουν μαζευτεί εδώ σε έναν αριθμό που κανένας δεν τον ξέρει αυτήν τη στιγμή. Λένε για πάνω από 200 και κανένας δεν ξέρει τι σκοπούς υπηρετούν».


Από τη συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Β. Αιγαίου
Από τη συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες Β. Αιγαίου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης(2020-03-07 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό(2016-03-06 00:00:00.0)
Τεράστιες ευθύνες των ΕΕ - ΝΑΤΟ για το Προσφυγικό και της κυβέρνησης που συνυπογράφει τις αποφάσεις τους(2016-03-03 00:00:00.0)
Για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σχετικά με το Προσφυγικό(2016-02-21 00:00:00.0)
Να μη γίνει το νησί ζώνη εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων(2015-12-18 00:00:00.0)
Λύση στο μεταναστευτικό σε σύγκρουση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ(2015-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ