Πέμπτη 3 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ανοιξε κουβέντα για «ευελιξία» και «συνεργασίες»

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο Ποτάμι, στο φόντο ευρύτερων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Χ. Θεοχάρης, που, μετά το συνέδριο, παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, παραμένοντας ωστόσο βουλευτής του, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», διέψευσε ότι ετοιμάζει «συνεργασία» με τη ΝΔ. Για δε την παραίτησή του είπε: «Εξέφρασα πολύ καθαρά συγκεκριμένες διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο κινείται το Ποτάμι το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε πολιτικό, οργανωτικό και στρατηγικό επίπεδο (...) Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει αυξημένες υποχρεώσεις εκπροσώπησης των θέσεων του ίδιου του επικεφαλής και, προφανώς, εφόσον έχω κάποιες συγκεκριμένες ενστάσεις, δεν μπορώ πειστικά να υποστηρίζω αυτές τις θέσεις. Ολος ο κόσμος ξέρει ότι σε κάποια σημεία διαφωνώ».

Πρόσθεσε: «Εάν οι συνθήκες αλλάξουν σε δυο - τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα και οι εκτιμήσεις που έχω κάνει, επαληθευτούν, υποθέτω ότι ο επικεφαλής του κόμματος θα κάνει κάποιες αλλαγές στη στρατηγική. Εγώ κάνω κάποιες εκτιμήσεις. Πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις του Ποταμιού, δεν έχω σε αυτό το επίπεδο διαφορές, πιστεύω στην αξία του. Κάνω κάποιες εκτιμήσεις σε σχέση με τις συνεργασίες που μπορεί να κάνει το Ποτάμι, σε σχέση με διάφορα ζητήματα πολιτικής και στρατηγικής φύσης. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ευελιξία, όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές και αυτή η προσπάθεια φτάσει στο τέλος της, έχω χρέος (...) να το έχω πει εγκαίρως, ώστε να γίνουν αυτές οι αλλαγές (...) Εγώ δεν θέλω να χαθεί το Ποτάμι και, σε κάθε περίπτωση, εάν χαθεί, δεν θέλω να έχω μέρος της ευθύνης...».

Τόνισε, επίσης, ότι στο εσωτερικό του μορφώματος «υπάρχει μια αόρατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιδιαίτερα των περιφερειακών οργανώσεων και των κεντρικών, αλλά και των πολιτικών στελεχών του Ποταμιού. Εάν δεν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, εάν δεν μπορέσουμε και οργανωτικά και ουσιαστικά να επανασυνδέσουμε τα δύο αυτά μέρη, θα έχουμε πρόβλημα στην πραγματικότητα». Κατέληξε ότι το Ποτάμι «πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία (...) εάν θέλει να επιβιώσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα στελέχη του λένε «ναι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας(2015-12-10 00:00:00.0)
Θέλει ρόλο «πρωταγωνιστή» στη συμφωνία και τις διεργασίες αναμόρφωσης(2015-06-24 00:00:00.0)
Πολιτικό το πρόβλημα, πολιτική και η λύση του(2007-07-18 00:00:00.0)
Επιμένει να καλύπτει τη λάσπη(2007-07-12 00:00:00.0)
Χρειάζεται οργανωμένη αντεπίθεση(2002-06-19 00:00:00.0)
6ο ΚΥΡ Ενθ. Γιαννούλης - Κοκκινούλης(1999-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ