Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Αναπαράγει σχεδιασμούς και προβληματισμούς αστικών επιτελείων

Σχεδιασμούς και... προβληματισμούς της αστικής τάξης εξέφρασε και χτες σε συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα όσα τελικά προκριθούν.

Μιλώντας στο «Βήμα FM», αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, σημείωσε ότι «αν ζητήσει βέτο, καλό είναι να τα μαζεύει. Διότι βέτο, όσοι θέτουν, έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας».

Πρόσθεσε ότι «όταν φτάσει η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, ποιος χαίρεται, η Τουρκία, οι ευρωσκεπτικιστές, δηλαδή να έχεις σύμμαχο την Μέρκελ - γιατί τώρα πια μόνο η Μέρκελ μας έμεινε ως σύμμαχος, όπως ξέρετε - και να θέτουμε και βέτο, είναι κατ' ελάχιστον ηλιθιότητα».

Εξέφρασε, εξάλλου, τη διαφωνία του για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβειρας από τη Βιέννη, σημειώνοντας ότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος «να μείνουμε μόνοι μας, εκτός Σένγκεν, να μειωθεί η περίμετρος του Σένγκεν, να αποδειχτεί ότι οι Αυστριακοί καλώς έπραξαν που συγκάλεσαν τις χώρες ατύπως και εξωθεσμικά και ότι η Ελλάδα δεν έκανε τα hot spots εγκαίρως». Αντίστοιχα, άφησε να εννοηθεί ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα «για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο».

Οσον αφορά τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επανέλαβε τη θέση του για οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών και πρότεινε ως πρωθυπουργό τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ