Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική μέσα κι έξω

Ολοένα και περισσότερο η κυβέρνηση και τα επιτελεία της προσπαθούν να συνδέσουν το Προσφυγικό με την «αξιολόγηση», κάνοντας συστάσεις στους εργαζόμενους και το λαό να «κατεβάσουν στροφές» στις αντιδράσεις τους για το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ώστε να κλείσει ταχύτερα και με λιγότερες τριβές η «αξιολόγηση». Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που ο πρωθυπουργός καλούσε τους αγωνιζόμενους αγρότες να κρατήσουν «πατριωτική στάση» και να αποσυρθούν από τις κινητοποιήσεις τους, επειδή ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν, με αιχμή το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, δυσκολεύει τη συμφωνία με την τρόικα και καθυστερεί την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», την ώρα που παραμένει ορθάνοιχτο το μέτωπο του Προσφυγικού.

***

Προχτές, τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια είπε και ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και στέλεχος της Eurobank Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση. Το τραπεζικό στέλεχος παρατήρησε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν τόσα μέτωπα ανοιχτά. Η οικονομική αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα», εκτιμώντας παράλληλα ότι «το προσφυγικό πρόβλημα επιτείνει τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες και περιπλέκει τα προβλήματα». «Η κόπωση της κοινωνίας και του πολιτικού προσωπικού είναι εμφανής. Η αισιοδοξία υποχωρεί και το μέλλον φαντάζει δύσκολο και αβέβαιο», πρόσθεσε, ρίχνοντας την μπηχτή του για την ικανότητα της κυβέρνησης να συνεχίζει να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα τις λαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα που προωθεί, σε συνέχεια των προηγούμενων.

***

Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του αξιοποιούν τα υπαρκτά οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική τους στο Προσφυγικό, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα, για να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου, να αποπροσανατολίσουν και να πνίξουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να χειραγωγήσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στον «εθνικό στόχο» της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η προσπάθειά τους αυτή γίνεται ολοένα και πιο έντονη όσο μεγαλώνουν τα ζόρια στην οικονομία, όσο πλησιάζει η ώρα των νομοσχεδίων για βασικές αντιλαϊκές - αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όσο «ξαναζεσταίνεται» το αγωνιστικό κλίμα, μπροστά στη 48ωρη γενική απεργία που αποφασίστηκε για τις μέρες που το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θα συζητιέται στη Βουλή. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθεί και να απορριφθεί ασυζητητί. Να της αποδοθούν οι ευθύνες που έχει τόσο για τη βαρβαρότητα που ζουν χιλιάδες κατατρεγμένοι από τις πατρίδες τους, όσο και για τα μέτρα που τσακίζουν το λαό στην Ελλάδα για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

***

Αλλωστε, η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση που θεωρεί «πατριωτική» στάση το σιωπητήριο στους αγώνες, αποδέχεται το ΝΑΤΟ να σουλατσάρει στο Αιγαίο και να κατοχυρώνει την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Στηρίζει την πολεμική μηχανή που επεμβαίνει στις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της ντόπιας αστικής τάξης στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την ενίσχυση δηλαδή του κεφαλαίου, τσακίζει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα. Ακολουθεί «κατά πόδας» την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, και με τον ίδιο τρόπο διαβουλεύεται με την τρόικα για το πώς θα ισοπεδώσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, το λαϊκό εισόδημα, τα Εργασιακά και τις συνδικαλιστικές - λαϊκές ελευθερίες.

***

Επομένως, με τη μαζική συμμετοχή μας στη 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία απαντάμε σε όλα: Και στο Ασφαλιστικό, και στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ στο Προσφυγικό, και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς που προκαλούν το θάνατο και τον ξεριζωμό. Απαντάμε στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, ενιαία συντρίβει δικαιώματα και ανάβει τη φωτιά του πολέμου και της προσφυγιάς.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ