Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ

Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και εναντίωσης στη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο
Από την κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και εναντίωσης στη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο
Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αντίστασης στη ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, άπλωσαν ένα πανό στα κάγκελα και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών και καταδίκης των ιμπεριαλιστών.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και διαμήνυσε ότι ο λαός θα αντισταθεί στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες το μέλλον του λαού και της νεολαίας.

Επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Σημειώνουν ότι η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της κυβέρνησης βαδίζει πιστά στα επικίνδυνα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων κι εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Τονίζουν ότι το ΝΑΤΟ ματοκυλάει τους λαούς, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο, είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και για τους πρόσφυγες - μετανάστες που ξεριζώνει μαζί με την ΕΕ από τις χώρες τους.

Και απαιτούν: Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο που βρίσκεται στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονται εκτός συνόρων. Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!

Παράλληλα, η ΕΔΥΕΘ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό και τις μαζικές οργανώσεις του να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ