Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Καυτός» Μάρτης

Δεν μας έκανε σοφότερους η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Δευτέρας. Επιβεβαίωσε εντούτοις την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να φέρει εις πέρας την αντιλαϊκή της αποστολή, υλοποιώντας μια πολιτική περιστολής των δικαιωμάτων του λαού και γενναιόδωρης στήριξης του κεφαλαίου για να ανακάμψει η κερδοφορία του. Αυτόν τον καταφανώς αντιλαϊκό στόχο επιχείρησε να εξωραΐσει ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας αυταπάτες όπως ότι η επίτευξή του θα ευνοήσει όλο το λαό, αφού θα παραχθεί πλούτος που θα αναδιανεμηθεί... Κάτι που βεβαίως δεν συνέβη ποτέ, όταν ακόμα και στον καιρό της καπιταλιστικής ανάπτυξης ο λαός υποβαλλόταν σε διαρκείς θυσίες, κάθε φορά με την επίκληση ενός νέου στόχου που βαφτιζόταν συνήθως «εθνικός».

Στο μεγαλύτερο τμήμα της, η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα αποτέλεσε αναφορά στο κεφάλαιο για τις κυβερνητικές επιδόσεις, με κομπασμούς για την υψηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, για την «ανέλπιστα» καλή πορεία των εσόδων, για την κατά γράμμα τήρηση των συμφωνηθέντων του περασμένου Ιούλη. Δηλαδή, για το πόσο ζεστό παραδάκι εξασφάλισε στους επιχειρηματικούς ομίλους, για το πόσα κατάφερε να υφαρπάξει απ' το ισχνό λαϊκό εισόδημα και για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που κατόρθωσε να τροχιοδρομήσει το διάστημα απ' τον Ιούλη έως σήμερα.

Ενα άλλο τμήμα της αποτέλεσε δεσμεύσεις για εξίσου καλές επιδόσεις και στο μέλλον. Ο πρωθυπουργός εξήγησε στο κεφάλαιο πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της, ώστε να ανακάμψει η κερδοφορία του και να «αναστηθεί» το προσεχές Πάσχα. Κάνει δηλαδή το παν για να κλείσει η «αξιολόγηση», ενώ φέρνει μέσα στο Μάρτη στη Βουλή νέο αναπτυξιακό νόμο με νέα προνόμια και κίνητρα στο κεφάλαιο, για εγγυημένη κερδοφορία. Για να κλείσει, βεβαίως, η «αξιολόγηση», φέρνει, μαζί με τα προνόμια στο κεφάλαιο, και το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό στη Βουλή, που αν ψηφιστούν θα επιφέρουν ένα καίριο πλήγμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά.

Οι περικοκλάδες με τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να «ομορφύνει» τις αντιλαϊκές του προθέσεις, εξωραΐζοντάς τις στα μάτια του λαού, οι ισχυρισμοί δηλαδή ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια διέπονται από κοινωνική δικαιοσύνη, ότι μόνη του έγνοια είναι όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική. Μόνο και μόνο η παραδοχή του πως οι θέσεις της κυβέρνησης συγκλίνουν για πρώτη φορά απόλυτα με αυτές των «θεσμών», αρκεί για να επιβεβαιωθεί το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο. Οι «θεσμοί» στους οποίους αναφέρεται (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM) έχουν κάνει καθαρές τις διαθέσεις τους, υπερασπιζόμενοι πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά κ.λπ.

Αλλωστε, ο ίδιος σ' αυτήν τη συνέντευξη προανήγγειλε νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις από 1.200 ευρώ και πάνω, υποστηρίζοντας ότι οι χαμηλότερες δεν πρέπει να κοπούν επειδή ζουν απ' αυτές παιδιά και εγγόνια των συνταξιούχων! Αναπαραγωγή, δηλαδή, μιας λογικής που αποσκοπεί να συμφιλιώσει το λαό με τη φτώχεια και τις μειωμένες απαιτήσεις. Οπως και οι κομπασμοί του για τα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που πήρε η κυβέρνηση.

Ο λαός να προετοιμάζεται για τον «καυτό» Μάρτη που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, με το στήσιμο στη Βουλή «γραμμής» παραγωγής νομοσχεδίων καθ' υπαγόρευση των αναγκών του κεφαλαίου. Η απάντηση όσων θίγονται απ' την ασκούμενη πολιτική πρέπει να είναι ανάλογη της επίθεσης που έχουν δεχτεί τα δικαιώματά τους και συνεχίζουν να δέχονται, τόσο σε ένταση όσο και σε περιεχόμενο, και με κατεύθυνση εναντίωσης σε όσους την ενορχηστρώνουν και όσους την εκτελούν.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ