Τρίτη 1 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέα σφαγή με τη «βούλα» της Σαουδικής Αραβίας

ΣΑΝΑΑ.--

Νέα σφαγή δεκάδων αμάχων προκάλεσαν το Σάββατο σε ανοιχτή αγορά της πρωτεύουσας της Υεμένης αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, που εξαπολύουν ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα από τα τέλη Μάρτη 2015. Η επίθεση έγινε στην αγορά Χαλίκ και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 40 αμάχων και τον τραυματισμό άνω των 30 άλλων. Το νέο απροκάλυπτο φονικό προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που συνήθως τηρεί σιγή ιχθύος κάνοντας τα στραβά μάτια. Ο Μπαν καταδίκασε την επίθεση εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εντατικές αεροπορικές επιδρομές και τις χερσαίες μάχες στην Υεμένη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις να υπάρξει διακοπή των εχθροπραξιών».

Νωρίτερα, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο όπλων «σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές» στην Υεμένη, επικαλούμενη και τη (μη δεσμευτική...) απόφαση της Ευρωβουλής στις 25/2, που ζητούσε να επιβληθεί εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, «αλλά όχι σε άλλα μέρη» της σύγκρουσης.

Νωρίτερα, αναφέρθηκαν συγκρούσεις στη νότια πόλη Αντεν ανάμεσα στη φρουρά του φιλοδυτικού Προέδρου Χάντι και μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Νότια Λαϊκή Αντίσταση», με αίτημα την καταβολή απλήρωτων νοσηλίων φρουρών που είχαν τραυματιστεί σε επίθεση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» το Γενάρη στο παλάτι Μαάσικ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ