Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Θέλει κυβέρνηση όσων ψήφισαν το μνημόνιο

Εντείνονται οι διεργασίες στο Ποτάμι, μπροστά και στο συνέδριό του στα τέλη της βδομάδας, για το με ποιον θα στοιχηθεί το επόμενο διάστημα, για το αν και πώς θα συνεχίσει αυτόνομη πορεία.

Ενδεικτικά, μιλώντας την Κυριακή στο «MEGA», ο Στ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι «το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει. Το Ποτάμι θα συνεχίσει. Το να συζητάμε για συμμαχίες, είτε επί συγκεκριμένων προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, είτε για συμμαχίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στο να δημιουργήσει ένα συνολικότερο και καλύτερο σχέδιο για το αύριο, είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να το ψάχνουμε».

Ειδικότερα, σε σχέση με το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για συμπόρευση των δύο χώρων, είπε: «Θα απαντήσουμε την Παρασκευή που ξεκινάει το συνέδριό μας στις προσκλήσεις της κυρίας Γεννηματά. Στη συζήτηση αυτή που γίνεται, για το αν η χώρα χρειάζεται κάτι μεγάλο, ωραίο και δυνατό, δεν αρκεί να πεις απλά "όχι"»...

Σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημείωσε: «Αρκετά στελέχη της ΝΔ διακρίνουν ότι η χώρα είναι σε ακυβερνησία και ότι δεν μπορούμε να πάμε τώρα σε εκλογές. Αρα κάτι άλλο πρέπει να γίνει. Δε θα είναι όμως η ΝΔ απ' έξω να πετροβολεί. Αν συζητηθεί το θέμα πατριωτικά, νομίζω ότι και η ΝΔ μπορεί να αλλάξει άποψη».

Κάνοντας πιο συγκεκριμένη την πρόταση με την οποία όπως φαίνεται θα πάει στο συνέδριο του κόμματός του, ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ιστότοπο «News247», ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα στήριζε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να λύσει τα επείγοντα προβλήματα της χώρας. Μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που ψήφισαν το μνημόνιο του κ. Τσίπρα». Παραπέρα, σε συνέντευξή του στη «Real News», είπε: «Προτείναμε και προτείνουμε μια κυβέρνηση από τις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Δέκα στόχοι - δέκα υπουργοί - δέκα μήνες».

Χ. Θεοχάρης: Ανασύνταξη «ριζοσπαστικού κέντρου» για συμπόρευση με ΝΔ

Την ίδια ώρα, να καταγραφεί και η άποψη του βουλευτή του Ποταμιού Χ. Θεοχάρη, που μιλώντας στα «Παραπολιτικά» είπε για το κόμμα τους: «Η προοπτική της αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περαιτέρω και να κινηθεί μόνο του (...) Το ριζοσπαστικό Κέντρο, για το οποίο έχω μιλήσει επανειλημμένως, είναι σχεδόν χαμένο και οφείλει να ανασυνταχθεί στη βάση του ορθολογισμού, για να μπορέσει να συμμαχήσει με εκείνα τα κομμάτια του πολιτικού σκηνικού που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Εξάλλου, η ακραία πόλωση για την οποία σας μίλησα, δεν επιτρέπει τη διατήρηση μικρότερων σχηματισμών».

Και συμπλήρωσε: «Με δεδομένο ότι αυτές οι συμμαχίες δεν μπορούν να προκύψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το λαϊκισμό που εκφράζει, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, κοινός τόπος μετεκλογικά μπορεί να βρεθεί μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με Θεοχάρη(2016-04-21 00:00:00.0)
Αλισβερίσια και παζάρια για την αναμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας(2016-04-10 00:00:00.0)
Ζυμώσεις και εκτός συνόρων(2016-04-06 00:00:00.0)
Χώρος ζυμώσεων για κομπρεμί(2016-03-01 00:00:00.0)
«Ψήνουν» εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι(2016-02-16 00:00:00.0)
Ανοικτός σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από την υπάρχουσα Βουλή(2016-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ