Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα που δεν δίνουν διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης, που παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημειώνει: Τα μέτρα, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση για τη "στήριξη του αγροτικού κόσμου", αποτελούν ελιγμό κάτω από την πίεση του αγροτικού κινήματος. Είναι μέτρα που δεν δίνουν διέξοδο στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Αρμόδιο να απαντήσει σε ένα προς ένα τα μέτρα είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που εκφράζει τις ανάγκες όχι των εύπορων, αλλά των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων των αγροτών.

Κινούνται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, δεν ανακουφίζουν από τη φοροεπιδρομή, μέτρα που διευκολύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς (π.χ. "κατά κύριο επάγγελμα αγρότες").

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να απορρίψουν τις ψευτοβελτιώσεις της, γιατί είναι σε βάρος τους.

  • Με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε την Κυριακή, οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και απαιτούν από τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση μαζί τους, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για καθένα από τα δίκαια αιτήματά τους.

ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ