Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ
Ζητούν συναίνεση του λαού στη «γραμμή» των μονοπωλίων

Τα περί διαμόρφωσης «εθνικής γραμμής» στο Προσφυγικό διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Πρόκειται, αφενός, για κέλευσμα συναίνεσης στο λαό σε επικίνδυνες αποφάσεις, που με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους ανταγωνισμούς που ξεδιπλώνονται στην ευρύτερη περιοχή και, αφετέρου, για σήμα στα άλλα κόμματα της διαχείρισης να βάλουν πλάτη στην υλοποίησή τους.

«Πρέπει να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή αντιμετώπισης ενός προβλήματος, που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας μικρής χώρας, διότι αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της. Και θα πρέπει με πολύ προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις, διαμορφώνοντας μια εθνική γραμμή, να δούμε και τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή μας που παραμένουν δυστυχώς ανησυχητικές», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, προσπερνώντας βολικά τους υπαίτιους για τη διαμόρφωση τέτοιων εξελίξεων, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σιγοντάροντας τα περί «εθνικής ενότητας», ο Πρ. Παυλόπουλος υποστήριξε πως «σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό και την υπεράσπιση της ιδέας της Ευρώπης (...) είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου», και εκτίμησε πως «στον μεγάλο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό στόχο είμαι βέβαιος ότι όλοι θα βαδίσουμε μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ