Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Επιμένει για συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας (...) Προτείνω ότι η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή (...) Δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τα δύο πρώτα κόμματα, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Αυτό υποστήριξε (και) χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real», προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα».

Αλλά και την Κυριακή, μιλώντας σε στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» (εκλογικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) επέμεινε ότι «κανένας δεν μπορεί μόνος του. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε. Και με τον κύριο Τσίπρα και με τον κύριο Μητσοτάκη, μας υποχρεώνει η ιστορία, παρά τις μεγάλες διαφορές μας, να προτάξουμε όλες τις αναγκαίες συγκλίσεις (...) Στη βάση αυτής της σύνθεσης θα μπορούσε η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέα κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα έως την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτή δεν μπορεί παρά να είναι Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και με την προϋπόθεση συμμετοχής των δύο σήμερα πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων».

Στην ουσία, λέει ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις για τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου δεν μπορούν να προωθηθούν αποτελεσματικά χωρίς μια τέτοια ευρεία κυβερνητική σύμπραξη των βασικότερων δυνάμεων της αστικής διαχείρισης.

Να καταγραφεί, βέβαια, και η τοποθέτησή της «όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι», που ερμηνεύεται και ως ανησυχία ότι στελέχη του χώρου της σκέφτονται... μεταγραφή.

Τέλος, η Φ. Γεννηματά έβαλε, ξανά, ζήτημα συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας, με «συγκρότηση μίας πολιτικής συμμαχίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της Οικολογίας».

Να σημειωθεί, εδώ, η νέα... διαφοροποίηση του Ευ. Βενιζέλου που, μιλώντας στο «ράδιο Θεσσαλονίκη», τόνισε ότι «χωρίς μεσαίο χώρο δε γίνεται, ο μεσαίος χώρος είναι ο κρίσιμος παράγοντας», ενώ σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας και πάλι για την ανάγκη ανασυγκρότησης του «προοδευτικού μεσαίου χώρου» συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει μια λύση που μπορεί να δοθεί μέσα στο πλαίσιο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ