Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΚΤΩ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στο κάλεσμα που απηύθυναν οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων για συμμετοχή στη χτεσινή πλατιά σύσκεψη, με θέμα: «Συμπεράσματα του αγώνα μας ενάντια στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ο σχεδιασμός της δράσης για την κλιμάκωση της πάλης». Η αίθουσα του ξενοδοχείου «NOVOTEL», όπου έγινε η σύσκεψη, αποδείχτηκε τελικά μικρή, καθώς πάνω από 500 συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συνδικάτων απ' όλους τους κλάδους, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, γυναικών και συνταξιούχων έδωσαν το «παρών».

Οι Ομοσπονδίες που καλούσαν στη μαζική σύσκεψη ήταν αυτές των Οικοδόμων, των Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, των Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου Ελλάδας, των Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, των Λογιστών, των Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, των Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και των Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ανάλογο κάλεσμα απηύθυναν σε όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ οι διοικήσεις Ομοσπονδιών του κλάδου.

«Δεν κάνουμε πίσω. Κλιμακώνουμε την πάλη μας, μέχρι την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου!», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που προέκυψε από τη σύσκεψη. Τόσο στην κεντρική εισήγηση, που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασιούλας, όσο και στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο που οργανώθηκε η τελευταία μεγάλη γενική απεργία, αναδείχτηκαν οι ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες που υπάρχουν για να μπουν ακόμα περισσότεροι στη μάχη.

Με κέντρο βάρους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, με δράση στις λαϊκές γειτονιές, να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική. Να μη δοθεί χρόνος και περιθώριο στην κυβέρνηση να ελιχθεί. Με καθημερινές παρεμβάσεις, πολύμορφες εκδηλώσεις, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, η εργατική τάξη να βγει μπροστά και σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να σφραγίσουν τις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ