Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Επιτροπή Αγώνα 5μηνων στα νοσοκομεία

Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων 5μηνων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία της Αττικής συγκροτήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Στη συζήτηση η οποία προηγήθηκε οι εργαζόμενοι στάθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, κατήγγειλαν τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στο πλαίσιο της ΕΕ, καταδικάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία.

Εγιναν καταγγελίες τόσο κατά του ΟΑΕΔ που εδώ και δύο μήνες δεν έχει πληρώσει τους εργαζόμενους στα προγράμματα, όσο και για κάποια νοσοκομεία που υποχρεώνουν τους 5μηνίτες να δουλεύουν απογευματινές βάρδιες και Σάββατα! Παρεμβάσεις στη συζήτηση έγιναν από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, εκπροσώπους σωματείων και από την Επιτροπή Αγώνα 5μηνων στους ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, συγκεντρώσεις και εξορμήσεις για τα ζητήματα της Υγείας, καλώντας παράλληλα στο σημερινό και το αυριανό συλλαλητήριο ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, έγιναν χτες το μεσημέρι από σωματεία υγειονομικών. Συγκεκριμένα, στο Παλατάκι, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Θριάσιο», «Αττικό», ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, ενώ στο Μαρούσι (συμβολή οδών Κηφισίας και Πεντέλης) συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμιγκ», Παίδων Πεντέλης και Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ