Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Απαντάμε με 48ωρη απεργία αν φέρουν το νομοσχέδιο στη Βουλή

Η πρόταση για τη συνέχεια που κατέθεσε στη σύσκεψη ο Γ. Τασιούλας, εκ μέρους των οκτώ Ομοσπονδιών, ήταν η εξής: «Είναι ήδη γνωστό ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες. Είναι, επίσης, γνωστό ότι το Σάββατο (σ.σ. αύριο) θα γίνει συλλαλητήριο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Αυτό το διήμερο πρέπει να είναι διήμερο λαϊκού ξεσηκωμού. Να κυριαρχήσει το σύνθημα: "Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας. Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο".

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους νεολαίας, οργανώσεις γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, να ενώσουμε τη δύναμή μας στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών και να στείλουμε μήνυμα πως αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία. Από τώρα πρέπει να παρθούν αποφάσεις, να γίνει ενημέρωση, να υπάρξει μαχητική προετοιμασία. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο, με ανεβασμένες μορφές, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ενταθούν, να πολλαπλασιαστούν οι παρεμβάσεις στους κλάδους. Να ενισχύεται ο προσανατολισμός της κλιμάκωσης του αγώνα, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και μορφές πάλης που θα αντιστοιχούν στην επίθεση που δεχόμαστε.

Η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προχωρήσει, έχει πλάτες από τον ΣΕΒ και την ΕΕ. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα. Εχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού και από εκεί πηγάζει η αντοχή μας για να φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ