Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σήμερα το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με τρακτέρ, πούλμαν, τρένα, αυτοκίνητα και καράβια, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες κατευθύνονται στην Αθήνα

Με όλα τα μέσα και με τρακτέρ, οι αγρότες ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί για το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Με όλα τα μέσα και με τρακτέρ, οι αγρότες ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα το πρωί για το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική, που απειλεί να τους ξεκληρίσει, στήνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με εργαζόμενους κι ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα.

Από τα χαράματα, οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με τρακτέρ που θα κινηθούν από τα μπλόκα, κυρίως από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα. Με λεωφορεία που ναυλώνονται. Με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα. Πρώτοι στην Αθήνα έφτασαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Κρήτης, με πλοία που απέπλευσαν χτες από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου.

Τα ραντεβού έχουν κλειστεί. Τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα αναμένεται να αφιχθούν μετά τις 3.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κι από εκεί οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς την Ομόνοια. Τα λεωφορεία από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, αναμένονται στις 4 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη κι από κει οι αγρότες θα πάνε συγκροτημένα στην Ομόνοια για να ενωθούν με τους άλλους συναδέλφους τους.

Στις 5 μ.μ. περίπου θα ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν. Στο Σύνταγμα, εκτός από τις ομιλίες αγροτών και τους χαιρετισμούς από εργατικά σωματεία, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ εργαζόμενοι από τον Επισιτισμό ανέλαβαν επιτόπου να προετοιμάσουν ζεστό φαΐ. Θα στηθεί επίσης υποδομή για την παραμονή των αγροτών στην πλατεία το βράδυ.

Αγωνιστική υποδοχή

Οι αγρότες από τα Χανιά επιβιβάζονται στο πλοίο για την Αθήνα, χτες το βράδυ
Οι αγρότες από τα Χανιά επιβιβάζονται στο πλοίο για την Αθήνα, χτες το βράδυ
Νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας, τους μικρομεσαίους αγρότες θα υποδεχτούν εργατικά σωματεία της Αττικής, που καλούν σε συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Το κάλεσμα υπογράφουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, Χαρτεργατών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Συγκέντρωση για την υποδοχή των αγροτών που θα καταφτάσουν από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, θα γίνει και στο Χαϊδάρι, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στις 2.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Χτες, παραμονές του πανελλαδικού παναγροτικού συλλαλητηρίου, σ' όλη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, ο αγροτικός κόσμος προετοιμαζόταν για τη μαζική και οργανωμένη μετάβαση στην Αθήνα.

Στα μπλόκα, τα οποία παραμένουν στις θέσεις τους και θα ενισχυθούν, οι αγωνιστές της αγροτιάς συνεδρίασαν κατά χωριό και επαρχία για τη λήψη και των τελευταίων οργανωτικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστούν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, η συγκροτημένη μετακίνηση στην Αθήνα και η εγκατάσταση στην πλατεία Συντάγματος. Πυρετός προετοιμασίας επικρατούσε στα χωριά, αλλά και σε πόλεις της επαρχίας.

Στη Θεσσαλία, μέχρι αργά χτες το βράδυ, κλιμάκια των Συντονιστικών Επιτροπών των μπλόκων της Νίκαιας, του Γερακαρίου στην Αγιά, του Αργυροπουλίου και του Δαμασίου στον Τύρναβο, της Τσαριτσάνης, του Ελευθεροχωρίου και του Μεσοχωρίου στην Ελασσόνα, του Αερινού στο Βελεστίνο, καθώς και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών της περιοχής, βρίσκονταν στα χωριά και προετοίμαζαν τη μετάβαση στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org