Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου!

Με εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ μίλησε ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση του Θ. Παφίλη με εργαζόμενους του ΟΤΕ
Από τη συζήτηση του Θ. Παφίλη με εργαζόμενους του ΟΤΕ
Με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις συνεχίζεται η πολύμορφη δράση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, με σύνθημα «Ξεσηκωμός! Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε την Τετάρτη 27/1 με εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, στο διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού, καλώντας τους να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού κινήματος, απορρίπτοντας τα κάλπικα επιχειρήματα που σπέρνει η συγκυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον καυγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι αυτός δε γίνεται για το αν και ποιος θα ανακουφίσει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ποιος θα καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους κ.λπ., αλλά για το ποιος θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα και θα κατεδαφίσει ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το στέλεχος του Κόμματος ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο της συγκυβέρνησης εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι' αυτό άλλωστε χαιρετίστηκε από τον ΣΕΒ, καθώς στόχος του είναι η Ασφάλιση να χάσει ολοκληρωτικά τον κοινωνικό της χαρακτήρα και να γίνει ατομική υπόθεση για τον κάθε εργαζόμενο. Πρόσθεσε ότι η πλουτοκρατία επιδιώκει το ξήλωμα αυτών των κατακτήσεων των εργαζομένων, για να περάσει σε ιδιώτες και η Ασφάλιση, ως πεδίο κερδοφορίας, όπως επιβεβαιώνει και η σχετική συζήτηση στη Βουλή. Τέλος, σαν στόχος του κεφαλαίου που εξυπηρετείται από το σχέδιο της κυβέρνησης, παραμένει ο εκτοπισμός των φτωχών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μετατρέποντάς τους σε μισθωτούς και παίρνοντας το μεγάλο κεφάλαιο το μερίδιο της αγοράς που τους αναλογούσε.

«Στην ουσία, για τους εργαζόμενους δεν άλλαξε τίποτα στον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, συμπληρώνοντας: «Η κατάσταση χειροτερεύει για το λαό, γιατί και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη: Εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και εντός της ΕΕ. Στόχος τους είναι να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης, με χτύπημα των μισθών, των εργασιακών σχέσεων, αλλά και της όποιας κοινωνικής παροχής, για να εξοικονομούνται πόροι ενίσχυσης των μονοπωλίων».

Ο λαός να σημαδέψει στη συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης, με τα οποία δικαιολογεί την αντιασφαλιστική επίθεση, όπως η κατάσταση των Ταμείων, τα ελλείμματα, η εισφοροδιαφυγή κ.λπ., σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν λογαριασμό. Από το 1950 το μεγάλο κεφάλαιο δανειοδοτούταν με μηδενικό επιτόκιο από τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στη συνέχεια, τα αποθεματικά τζογαρίστηκαν στο χρηματιστήριο και τέλος "κουρεύτηκαν" με το PSI. Μετά απ' όλα αυτά, χρειάζεται μεγάλο θράσος για να επικαλείται η κυβέρνηση τα ελλείμματα, αφού δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, που καλούνται σήμερα να τα πληρώσουν. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, επίσης, όταν επικαλείται την κρίση, γιατί η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια, όταν η ελληνική οικονομία κινούταν με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Κλείνοντας, ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται από σύσσωμες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, με ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Με στόχο, οργάνωση, πρόγραμμα δράσης και όξυνση της πάλης, να δείξουν τη δύναμή τους, για την ανατροπή του σχεδίου της συγκυβέρνησης.

Παράλληλα, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, καθώς είναι η μόνη δύναμη που έχει πρόταση όχι μόνο για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, αλλά για την ανατροπή συνολικά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οπως είπε συζητώντας με τους συγκεντρωμένους, «είναι απαράδεκτο σήμερα, με τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής, να ζητάνε από τους εργαζόμενους να ζήσουν χειρότερα από τους προγόνους τους. Αυτό αποδεικνύει ότι ο καπιταλισμός ιστορικά έχει ξεπεραστεί, δεν μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική εξέλιξη, παρά μόνο να την εμποδίσει. Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι να αλλάξει χέρια η εξουσία, τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στο λαό και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ, ώστε να αναπτύξει πλέρια τις παραγωγικές της δυνατότητες. Εκεί πρέπει να σημαδέψει η εργατική τάξη και ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ