Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Δηλώνει διαθέσιμο «να δουλέψουν όλοι μαζί»

Ως πεδίο «εθνικής συνεννόησης» βλέπει το Προσφυγικό (και) το Ποτάμι, απευθύνοντας σχετική πρόσκληση, για την επίτευξή της, σε κυβέρνηση και κόμματα.

Σε αυτήν τη βάση, στη συνάντησή του, χτες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, είπε: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, αλλά δεν είμαστε εδώ για αυτό. Εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις (...) είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για τη χώρα αν δουλέψουμε σωστά».

Στο ίδιο πλαίσιο, μετά τη συνάντηση, ο Στ. Θεοδωράκης επέμεινε σχετικά με το ρόλο και τη χρησιμότητα του Ποταμιού για το αστικό πολιτικό σύστημα, στο Προσφυγικό και γενικότερα: «Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και στον ΠτΔ (...) για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας όπως εξελίσσεται να είναι το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές (...) Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σοβαρά επί συγκεκριμένων προτάσεων και με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κορυφαίο ζήτημα της χώρας».

Οσον αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νωρίτερα, στη συνάντησή τους δήλωνε, μεταξύ άλλων: «Πάνω από την ΕΕ, και κατ΄επέκταση πάνω από τον τόπο μας, πλανώνται - επιτρέψτε μου την αναφορά αυτή - δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά: Το οικονομικό - γιατί η κρίση βαθαίνει και στην ΕΕ - και βεβαίως το Προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την ΕΕ, αλλά και για τον τόπο μας, ιδίως το Προσφυγικό υπό τη σημερινή συγκυρία. Και είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της, με τόσες θυσίες που έχει κάνει, κριτική, ευτυχώς από ορισμένους μεμονωμένους εταίρους». Εξέφρασε, δε, τη θέση «τα μεγάλα εθνικά θέματα - και αυτή τη στιγμή το Προσφυγικό είναι ένα μεγάλο εθνικό θέμα - να αποτελούν αντικείμενο διαλόγου, συνεννόησης και σύγκλησης απόψεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ