Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παριστάνουν τους ριγμένους...

Με απλό, κατανοητό τρόπο και με την απαραίτητη τεκμηρίωση, οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα ζητάνε ανάμεσα σε άλλα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για να μπορούν να συζητήσουν με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

«Ανέφικτη και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει η «Αυγή» με το κύριο άρθρο της αυτήν την πρόταση, αλλά για να μη στραπατσάρει την κάλπικη έκκληση για διάλογο που υποτίθεται πως απευθύνει η κυβέρνηση στους αγρότες, χρεώνει την πρόταση σε Μητσοτάκη - Γεννηματά, για να περάσει την άποψη ότι πρόκειται για πρόταση που γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Σε άλλη σελίδα, αναφέρει ότι το μπλόκο της Νίκαιας «αποτελείται από αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ», για να προβάλει έτσι την εικόνα μιας κυβέρνησης που βάλλεται από μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία. Προβοκατσιούλα επιπέδου Κουρή.

... για να καλύψουν τις πομπές τους

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και η «Αυγή» γνωρίζουν πως τα πραγματικά δεδομένα είναι άλλα: Μητσοτάκης και Γεννηματά καταγγέλλουν την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην εφαρμογή μιας πολιτικής που εντάσσεται σε μια ενιαία στρατηγική, αυτή που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την ανάκαμψη των κερδών του και την οποία έχουν υιοθετήσει οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι στο μπλόκο της Νίκαιας συσπειρώνονται μικρομεσαίοι αγρότες που, ενώ στην πλειοψηφία τους έχουν ψηφίσει στις εκλογές τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βγήκαν στο δρόμο γιατί πλέον γνωρίζουν πως με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής δε θα μπορέσουν καν να σπείρουν τα χωράφια τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Ας αφήσει, λοιπόν, η «Αυγή» τα σάπια. Η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει μια αντιλαϊκή πολιτική που δεν της επιβλήθηκε, είναι όλη δική της, όπως διακηρύσσουν και τα δικά της στελέχη. Για να την εφαρμόσει, καταφεύγει και σε προβοκάτσιες. Εισπράττει τα εύσημα από τους συνεταίρους της στην ΕΕ (χτες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το Ασφαλιστικό είναι αρκετά ολοκληρωμένη και πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση πως θα είναι επιτυχής η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου). Θα εισπράξει και τη δίκαιη λαϊκή οργή, όσους Λεβέντηδες κι αν επιστρατεύσει.

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Μια απάντηση αντάξια των «καλύτερων παραδόσεων» του κυβερνητικού εργατοπατερισμού, φαίνεται να έδωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο προεδρεύων της επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για να δικαιολογήσει «τη μικρή συμμετοχή στην πορεία που κάλεσε το όργανο των δημοσίων υπαλλήλων», τα χάλια, δηλαδή, της προχτεσινής μάζωξης της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό: «Η απογοήτευση του κόσμου, που είχε πιστέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη. Από την άλλη, βλέποντας τον Κ. Μητσοτάκη, που εύχεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ασφαλιστικό για να μην το φορτωθεί η ΝΔ, νιώθει ότι βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης»! Τι λέει ο εν λόγω εργατοπατέρας; Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατεβαίνουν στο δρόμο, για να εναλλάσσουν «χαλίφηδες» στην αστική διαχείριση που τσακίζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Και ότι όταν δεν βρίσκουν τον επόμενο χαλίφη... απογοητεύονται. Αυτά είναι τα «αδιέξοδα» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπηρέτησε με συνέπεια όλα τα χρόνια την «κολοκυθιά» της αστικής διαχείρισης, για να κρατάει τους εργαζόμενους «εντός των τειχών». Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να πετάξουν από το σβέρκο τους αυτούς και τη γραμμή τους. Με το ταξικό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία, οργάνωση παντού και ξεσηκωμός!

Η αλληλεγγύη των γενεών...

Γιατί δεν πάει σε περαιτέρω περικοπή συντάξεων η συγκυβέρνηση; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προχτές, από τη Βουλή: «...μια σύνταξη σε ένα νοικοκυριό είναι ίσως η αποκλειστική πηγή εισοδήματος, όχι για τον ηλικιωμένο, ίσως και για όλη την οικογένεια, για τρεις γενιές πολλές φορές... Γι' αυτόν τον λόγο και θέσαμε ως βασική μας αρχή, ως βασικό μας προσανατολισμό στην πρόταση που καταθέτουμε, να μην πάμε σε περαιτέρω περικοπές των συντάξεων, να μην κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις, όταν ξέρουμε ότι αυτές πηγαίνουν για τον άνεργο γιο, για τον άνεργο εγγονό». Για όσους δεν κατάλαβαν, κάπως έτσι θα γίνει από τη συγκυβέρνηση ο εξορθολογισμός, η «διάσωση» των Ταμείων και κάπως έτσι η Ελλάδα «θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα», όπως προανήγγειλε ο Τσίπρας από το Νταβός: Με το χαρτζιλίκι που καταφέρνουν (όσοι το καταφέρνουν ακόμα) να δίνουν οι παππούδες στα παιδιά και τα εγγόνια. Με τη μονιμοποίηση της μιζέριας και της φτώχειας στα λαϊκά νοικοκυριά και με μπαλώματα από τις κουτσουρεμένες συντάξεις. Ακόμα, λοιπόν, και αν δεχτούμε ως αλήθεια τα ψεύδη της κυβέρνησης, ότι δεν περικόπτονται κι άλλο οι συντάξεις, πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις θα παραμένουν πηγή εισοδήματος για τρεις γενιές!
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org