Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ανοικτός σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από την υπάρχουσα Βουλή

Ανοικτός σε κυβερνητική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, αποφασισμένης να τρέξει και τις επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Συγκεκριμένα, «αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μια νέα κυβέρνηση», δήλωσε αργά προχτές το βράδυ σε συνέντευξή του στο MEGA, εξηγώντας ότι μπορούμε «να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα». Επέμεινε, δε, ότι σε τέτοια κυβέρνηση πέραν του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετέχει και η ΝΔ. Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν το Ποτάμι είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ απάντησε «υπάρχουν μεγάλες διαφορές και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, δεν αισθανόμαστε πιο κοντά σε κανέναν, ούτε μας χωρίζει άβυσσος με κανέναν».

Μην αποκλείοντας συμμαχίες και με άλλα κόμματα, είπε ότι «το Ποτάμι πάει σε συνέδριο (σ.σ: τέλη Φλεβάρη) και θα κάνει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τις άμεσες αλλαγές που χρειάζονται το 2016» και περιμένει να δει τη στάση των άλλων κομμάτων.

Αναφορικά με την πρόσφατη πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, να συμπορευτούν οι δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ώστε να διαμορφώσουν έναν τρίτο πόλο, ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι είναι διαδικαστική και όχι πολιτική και μοιάζει με κάλεσμα «ελάτε να αισθανθούμε πολλοί».

Για τη ΝΔ, αν και την χαρακτήρισε κόμμα συντηρητικό, εντούτοις δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει διαφορετικές διακηρύξεις σε αρκετά θέματα από το παλιό συντηρητικό κόμμα. Περιμένουμε να δούμε εάν οι απόψεις θα βγουν στην επιφάνεια».

Επανερχόμενος στις συζητούμενες συνεργασίες, τόνισε πως «το ερώτημα είναι με ποια πολιτική θα πας και όχι με ποιο πρόσωπο θα πας». «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, επαναστατικό πρόγραμμα», πρόσθεσε, παραπέμποντας σε καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο. Σε αυτήν την προσπάθεια το Ποτάμι επιδιώκει να έχει ειδικό ρόλο. Ο ίδιος ο Θεοδωράκης δήλωνε χαρακτηριστικά, αρχές της βδομάδας, «Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούργιου. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί κόσμος (...) και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα».

Τέλος, σχολιάζοντας τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από βουλευτές του Ποταμιού (για συμπόρευση με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ή αποδοχή του πλαισίου της Γεννηματά) ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «ακούγονται πολλές προτάσεις, αλλά σημασία έχει τι λέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τι θα πει το συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ