Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στήνει για το κεφάλαιο γέφυρες και με Ιορδανία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διανοίξει πεδία κερδοφορίας για ντόπια λιμνάζοντα κεφάλαια σε «αγορές» του εξωτερικού. Σε αυτήν τη βάση, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δ. Μάρδας, συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη της Ιορδανίας στην Ελλάδα, Φ. Αλ Εϊτάν.

Επισήμως, η συζήτηση «επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση και ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών». Εστίασαν, εξάλλου, στο σχεδιασμό της επόμενης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη επιχειρηματική συνεργασία, ο Δ. Μάρδας ανέφερε ότι «προτεραιότητα για την ελληνική πλευρά είναι η διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών» και τόνισε τη «δυναμική του ελληνικού κατασκευαστικού τομέα, καθώς και του τομέα της αγροτεχνολογίας και των αρδευτικών συστημάτων». Ο δε Ιορδανός αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες «συνέργειες» στην Ενέργεια.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να στήσει άλλο ένα τρίγωνο «συνεργασίας» μετά από αυτά με Κύπρο και Αίγυπτο και Κύπρο με Ισραήλ και με στόχο σε απώτερη φάση να πάει και σ' ένα τέτοιο τετράγωνο Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ιορδανίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org