Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καμιά συναίνεση - κλιμακώνουμε με νέα απεργία το Γενάρη

Αποσπάσματα από την ομιλία του Παναγιώτη Κατάρα στη χτεσινή συγκέντρωση

«Λέμε όχι στο νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη μορφή του "κατεπείγοντος" στη Βουλή, με τα προαπαιτούμενα που έρχονται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το κάλεσμα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία, πολιτική σταθερότητα.

Επιδιώκουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Να εφαρμόσουν τους νόμους που ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να φέρουν νέες περικοπές, να παραδώσουν τους εργαζόμενους στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας. Να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις, να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να φέρουν νέες απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες.

Εμείς απαντάμε: Καμία συναίνεση στη σφαγή των δικαιωμάτων μας! Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό. Ολες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό, να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους.

Με ένταση των συλλογικών διαδικασιών, με συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι γι' αυτά που έρχονται στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά. Να μην περάσει η σιωπή και η συνενοχή στο έγκλημα που προετοιμάζουν. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που ξεκινούν τον αγώνα στους διάφορους κλάδους, στα εργοστάσια, ενάντια στις απολύσεις, την καταβολή των δεδουλευμένων, την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Θα βρεθούν και άλλες δυνάμεις που θα ανταποκριθούν, που θα σηκώσουν κεφάλι. Με συζήτηση σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε την ενότητα, την οργάνωση, για να τους εμποδίσουμε και να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Κανένα όφελος δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Ακόμα και αν κάποια στιγμή αυτή επιτευχθεί, η μεγάλη ανεργία θα παραμείνει, τίποτα δε θα επιστραφεί από τους μισθούς, την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα που καταργούνται. Η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει πάμφθηνη εργασία, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Σημαίνει περιπέτειες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις πολεμικές συγκρούσεις για το μοίρασμα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, το μοίρασμα του κόσμου.

Στο βωμό του κέρδους σήμερα θυσιάζονται χιλιάδες άνθρωποι, δημιουργούνται πρόσφυγες, παιδιά που πνίγονται καθημερινά, ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο, τους βομβαρδισμούς, την ανέχεια. Από τούτο το βήμα, καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει έμπρακτα, με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέλφια, τους πρόσφυγες, τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Απαιτούμε καμία συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή. Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους δεν έχουν καμία δουλειά να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς της συμμάχους, στην προπαγάνδα τους να εγκλωβίσουν και να τρομάξουν το λαό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε την πάλη, προετοιμάζουμε αποφασιστική απάντηση με γενική απεργία (2017-04-09 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών την Πέμπτη (2017-03-07 00:00:00.0)
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με χέρια σταυρωμένα (2016-11-16 00:00:00.0)
Να παραλύσει το αστικό σύστημα (2011-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org