Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει στη «Forthnet»

Σε 5ωρη στάση εργασίας και σε νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους προχωρούν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» αύριο Πέμπτη. Την ίδια μέρα καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών σε παγκινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 μ.μ. στο κτίριο της «Forthnet» στον Ταύρο. Αιχμή της κινητοποίησης είναι η άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων επινοικιαζόμενων εργαζομένων, μεταξύ αυτών και τρία εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου.

Προφανής στόχος είναι η τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς η εργοδοσία προχώρησε και σε αγωγή ενάντια στο Σωματείο, επειδή εγγράφει ως μέλη του επινοικιαζόμενους εργαζόμενους!

Τον αγώνα στη «Forthnet» στηρίζει το κλαδικό Συνδικάτο των Τηλεπικοινωνιών, το ΣΕΤΗΠ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαχητική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να επιτεθεί στο σωματείο και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Παράλληλα, προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο όμιλος «NOVA - Forthnet» παίζει ρόλο «λαγού» στην προσπάθεια της εργοδοσίας στον κλάδο να καταστείλει αντιδράσεις και να περιορίσει την οργανωμένη παρέμβαση των συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org