Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»
Πάνω από 35.000 θα κάνουν Χριστούγεννα στην ανεργία

Νέες κινητοποιήσεις χτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Το δρόμο της ανεργίας παίρνουν από χτες οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνταν στους δήμους με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Το «πεντάμηνο» φτάνει στο τέλος του και 35.000 εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα στην ανεργία. Χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» και τους ΟΤΑ έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Μάκης Τσελέντης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση, ενώ στέλνει στην ανεργία χιλιάδες «πενταμηνίτες», ετοιμάζει νέα φουρνιά υλοποίησης του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας», αποδεικνύοντας πως η πολυδιαφημισμένη αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» ακολουθεί τη γνωστή συνταγή της ανακύκλωσης της ανεργίας.

«Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς εξαθλίωσης», τόνισε η Θάλεια Περπερίδου, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» του Συνδικάτου. Σχολίασε τη στάση κυβέρνησης και υπουργείου, που επικαλούνται «νομικό κώλυμα» και υποστηρίζουν πως «δεν μπορεί να γίνει τίποτα» για να έχουν και αύριο εργασία, την ίδια στιγμή που «με μια νομοθετική ρύθμιση θα μας πάρουν αύριο το σπίτι». «Δε σκύβουμε το κεφάλι. Θα ξαναβρεθούμε στο δρόμο, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως άνεργοι», τόνισε.

Από τη διαμαρτυρία στη Λάρισα
Από τη διαμαρτυρία στη Λάρισα
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» και στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διοικητή του ΟΑΕΔ μεταφέροντάς του τα αιτήματά τους.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στην Πάτρα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας και της Επιτροπής Αγώνα στα «πεντάμηνα», ενώ το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας οργάνωσε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ της Πτολεμαΐδας έγινε και από την Επιτροπή Αγώνα Εορδαίας στα «πεντάμηνα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org