Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Στο Ιράν για τις «ανεξερεύνητες ευκαιρίες» του κεφαλαίου

Στο Ιράν μεταβαίνουν αύριο και τη Δευτέρα επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, στην πρεμούρα της εγχώριας αστικής τάξης να διεισδύσει στην περσική αγορά, να προχωρήσει κερδοφόρες μπίζνες με ιρανικά κεφάλαια. Από πλευράς κυβέρνησης, στην αποστολή μετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο υφυπουργός, Δ. Μάρδας και η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν, Χ. Ρουχανί, με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μ. Ζαρίφ και τον πρόεδρο του ιρανικού Κοινοβουλίου, Α. Λαριτζανί. Θα παραστεί επίσης σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία των μελών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, καθώς και Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Τη Δευτέρα, ο Ν. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου, Μπ. Ζανγκανέχ και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, A. A. Akhoundi. Ακολούθως, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα «Ιράν - Ελλάδα: Ανεξερεύνητες ευκαιρίες».

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης σχετικά με τις «προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στην παρούσα περιφερειακή και διεθνή συγκυρία», στο φόντο δηλαδή της επικίνδυνης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Πεδίο όπου ψάχνει να εμβαθύνει την εμπλοκή της η κυβέρνηση προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ