Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Με άξονες τις κόντρες του κεφαλαίου σε Μέση Ανατολή και Μαύρη Θάλασσα

Στο φόντο της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού μακελειού στη Συρία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, όπως και της ενδοϊμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στη Μαύρη Θάλασσα για τον έλεγχο στις πρ. Σοβιετικές Δημοκρατίες, συνέρχεται Τρίτη και Τετάρτη, 1 και 2/12, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, στην ημερήσια διάταξη της Υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται η «κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν», η «προσαρμογή της Συμμαχίας στις προκλήσεις από το Νότο», η «εξέταση της προόδου που έχει σημειωθεί ως προς την Οικοδόμηση Αμυντικών Δυνατοτήτων» και η «Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Υβριδική Απειλή».

Παραπέρα, στο δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, θα λάβει χώρα συζήτηση για τη Ρωσία και την εξωτερική και αμυντική της πολιτική. Τη δεύτερη μέρα της Συνόδου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του λεγόμενου Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με το Μαυροβούνιο και συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας, η οποία θα επικεντρωθεί στην «ασφάλεια στην Ανατολική Ουκρανία» και στην εφαρμογή των Συμφωνηθέντων στο Μινσκ.

Την ελληνική κυβέρνηση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ