Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δύο νέες 24ωρες στη «Γενική Ανακύκλωση» Ιωαννίνων

Από τις κινητοποιήσεις στην «Ανακύκλωση» στα Γιάννενα
Από τις κινητοποιήσεις στην «Ανακύκλωση» στα Γιάννενα
Νέα 24ωρη έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της «Γενικής Ανακύκλωσης» στα Γιάννενα, αντιδρώντας στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, αλλά και στην επιχείρηση τρομοκρατίας με ΜΑΤ και συλλήψεις, που επιστράτευσαν όλες τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και εργοδοσία, για να κάμψουν το δίκαιο αγώνα τους. Χτες Δευτέρα, έγινε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Στο πλευρό της αντιπροσωπείας των εργαζομένων βρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά του υπουργείου, προτάθηκε να «παγώσουν» για δέκα μέρες οι απολύσεις και οι κινητοποιήσεις, στο διάστημα αυτό να γίνει διαβούλευση μεταξύ εργοδοσίας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, στο οποίο εγγράφονται οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος να γίνει νέα τριμερής στο υπουργείο Εργασίας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι το ζήτημα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, αλλά να μη γίνει καμία απόλυση ή μείωση μισθού.

Σε αυτά τα πλαίσια, σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις 24ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα το απόγευμα θα κάνουν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποτιμήσουν τα δεδομένα και να καθορίσουν παραπέρα τη στάση τους. Στο πλευρό των απεργών του εργοστασίου βρέθηκαν και χτες από τα ξημερώματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία, φορείς, Ενώσεις, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, ενώ συνεχώς διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους, από μια σειρά συνδικάτα και οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ