Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των απολυμένων στην Αρτα

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Αρχαιολογία προχώρησαν χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο Αρτας και σωματεία της δύναμής του, καθώς η υπηρεσία δεν έχει ακόμα ανακαλέσει τις απολύσεις έξι εργαζομένων, τις συμβάσεις των οποίων δεν ανανέωσε λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει το παιχνίδι που παίζουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρτας και το υπουργείο Πολιτισμού στις πλάτες των εργαζομένων. Οπως εξηγεί, ενώ στις 9 Νοέμβρη ο υπουργός, Α. Μπαλτάς, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αρτας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, δεσμεύτηκε προφορικά να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στη δουλειά, μετά από μια ολόκληρη βδομάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική κίνηση.

Στο μεταξύ, όπως εξηγεί το Εργατικό Κέντρο, η μεν Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρτας «προβάλλει διάφορα προσχήματα επικαλούμενη γραφειοκρατικά κωλύματα, όπως ότι περιμένει κάποιο σχετικό έγγραφο από το υπουργείο», το δε υπουργείο «φαίνεται να κάνει βήματα πίσω από την υλοποίηση της προφορικής δέσμευσης του υπουργού».

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, που ουσιαστικά αναμασά τους ισχυρισμούς της υπηρεσίας. Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων προχώρησε στην προκήρυξη έξι θέσεων εργασίας, όσοι δηλαδή και οι απολυμένοι, με στόχο «να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να τους "κλείσουν το στόμα"». Οπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, η προκήρυξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι απολύσεις ήταν άδικες και καταχρηστικές και αποκαλύπτει πως η επίσημη αιτιολόγηση πως τάχα έγιναν επειδή δεν υπήρχαν χρήματα δεν ήταν παρά ένα ψέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ