Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μπλόκαραν ατομικές συμβάσεις στον «Μαρινόπουλο»

Από την κινητοποίηση μέσα στον «Μαρινόπουλο», στην Καβάλα
Από την κινητοποίηση μέσα στον «Μαρινόπουλο», στην Καβάλα
Πολύμορφες παρεμβάσεις οργανώνουν τα ταξικά σωματεία στο χώρο του Εμπορίου, για να μην περάσει η προσπάθεια της «Carrefour Μαρινόπουλος» να επιβάλει ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών τουλάχιστον 8%. Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε την Παρασκευή παρέμβαση στο Carrefour στο εμπορικό «one Salonika». Με την πίεση της κινητοποίησης, η διεύθυνση του καταστήματος αναγκάστηκε να σκίσει τις ατομικές συμβάσεις όσων εργαζομένων τις είχαν υπογράψει κάτω από το φόβο της απόλυσης.

Το Σωματείο παραμένει σε ετοιμότητα να παρέμβει και σε όποιο κατάστημα χρειαστεί. Το επόμενο Σάββατο 21/11, στις 10 το πρωί, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Καρφούρ Μακεδονία» και την επόμενη μέρα Κυριακή 22/11, προγραμματίζει έκτακτη γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καβάλα, το Σάββατο, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν μέσα στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης απαίτησαν από τη διεύθυνση του καταστήματος και πέτυχαν να σχιστεί η μία και μοναδική ατομική σύμβαση που είχε υπογραφεί. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, το σύνολο των εργαζομένων ήταν παρόντες, δήλωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τις νέες μειωμένες συμβάσεις και ζήτησαν από το σωματείο να είναι στο πλευρό τους.

Και στην Κομοτηνή, χτες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κατάστημα «Μαρινόπουλος», κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ