Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση στήριξης των απεργών της «Coca Cola»

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη του κατειλημμένου εργοστασίου
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη του κατειλημμένου εργοστασίου
Μετά την κατάληψη του εργοστασίου που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola» στο Βόλο κήρυξαν 48ωρη απεργία, ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου που ανακοίνωσε η εργοδοσία, στέλνοντας στην ανεργία 86 εργαζόμενους, αλλά και αρκετούς «εργολαβικούς» και «εξωτερικούς συνεργάτες».

Ο πολυεθνικός όμιλος ανακοίνωσε ξαφνικά τη διακοπή λειτουργίας, σημειώνοντας ότι γίνεται στο πλαίσιο «επενδυτικού προγράμματος» ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου του Βόλου και των αποθηκευτικών χώρων της Κ. Κηφισιάς θα ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι. Στους εργαζόμενους δόθηκε διορία μέχρι τις 27 Νοέμβρη ν' αποφασίσουν αν θέλουν να εργαστούν στο Σχηματάρι με «επιδότηση ενοικίου», πρόταση την οποία απέρριψε το σωματείο.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο χώρο της κατάληψης του εργοστασίου στη Βιομηχανική Ζώνη, οργανώθηκε συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των εργαζομένων, στην οποία καλούσαν το σωματείο της «Coca Cola» και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με σύνθημα: «Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη συμπαράσταση του λαού». Η εκδήλωση περιλάμβανε συναυλία από λαϊκό μουσικό σχήμα. Στο μεταξύ, πρόταση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται να μην κλείσει η Βιομηχανία «Coca Cola» στο Βόλο κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ