Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Οχι σε όλα» από τον υπουργό Εργασίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, είχε στις αρχές Νοέμβρη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου έθεσε για πολλοστή φορά μια σειρά από γενικά και τοπικά προβλήματα εργαζομένων και ανέργων, ζητώντας να δοθούν λύσεις. Στη συνάντηση, όμως, όχι μόνο δε δόθηκε θετική απάντηση σε κανένα από τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου, αλλά, αντίθετα, επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής από τη νέα συγκυβέρνηση.

Ενδεικτικά, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στις ανατροπές. Για τα προβλήματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις της περιοχής συνέστησε στους συνδικαλιστές να ζητήσουν τριμερείς συναντήσεις και για την ουσιαστική προστασία των ανέργων (π.χ. να παίρνουν όλοι το επίδομα ανεργίας), απάντησε πως δεν υπάρχουν χρήματα.

Στο αίτημα για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ στους 600 περίπου απολυμένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα» και τους 140 της ΕΑΣ Λάρισας, είπε ότι δεν προβλέπεται από πουθενά και πως δεν θα κάνει χάρη σε κανέναν, ενώ για την κατασκευή νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου και του ΙΚΑ στη Λάρισα, απάντησε ότι δεν μπορούν να γίνουν.

Τέλος, σε σχέση με την αξιοποίηση των ακινήτων του πρώην ΟΕΚ, Εργατικής Εστίας, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, κ.λπ. ο γγ του υπουργείου είπε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αξιοποιήσει ορισμένα από αυτά για στέγαση υπηρεσιών του υπουργείου, ή για κοινωνικές ανάγκες (π.χ. φοιτητικές εστίες), αλλά και να παραχωρήσει κάποια άλλα σε επιχειρηματίες, με αντίτιμο ή με την υποχρέωση της ανακατασκευής ή συντήρησής τους, ακόμα και συμπράξεις με επιχειρηματίες, που θα ανακατασκευάσουν παλιά κτίρια και για κάποια χρόνια δεν θα δίνουν ενοίκιο για τις επαγγελματικές τους δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ